Jau atsakiau į tavo klausimą

Tai pirma naudinga frazė, kurią vertėtų įsiminti. Pasitelkite šią frazę, kai pirmas „ne“ nepadarė vaikui įspūdžio. Mažylis toliau prašinės, o jūs pasakysite, kad į jo klausimą jau atsakėte. Kartokite šią frazę tol, kol jis nesupras, kad neketinate keisti sprendimo.

Mes baigėme diskutuoti

Norėdamas kokio nors daikto, vaikas sugebės pateikti šimtus argumentų. Bet jei neketinate to daikto pirkti, pasakykite, kad daugiau nebediskutuosite. Nepadėjo? Nusišypsokite ir išeikite iš kambario, pradėkite kažką veikti.

Рokalbis baigtas

Ši frazė kelia vaikams norą ginčytis ir įrodinėti savo teisumą. Jums teks būti tvirtai. Priminkite, kad jau atsakėte į klausimą. Galbūt tai atrodo beširdiška, tačiau vaikas išmoks sutikti su jūsų sprendimu ir neprašinėti.

Šia tema daugiau nekalbėsime

Vaikas gali pravirkti, pakelti balsą. Bet juk nenorite pasiduoti vaiko ašaroms ir pirkti nereikalingų daiktų? Labai svarbu kritinę akimirką nepalūžti. Būkite tvirti. Tegu vaikas įsisąmonina, kad jūsų sprendimas neginčijamas.

Sprendimas priimtas. Jei dar kartą paprašysi, bus padarinių

Ši frazė reiškia, kad isterija bus nubausta. Jei išliksite tvirti, vaikas susitaikys su jūsų autoritetu. Jis supras, kad prašinėti, ožiuotis jam pačiam nenaudinga.

Atsiminkite, tai kategoriški metodai. Jie reikalingi, jei pokalbiai su vaiku ir švelnesnės priemonės neduoda naudos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)