27-erių Molly yra aštuonių mėnesių berniuko vardu Bode mama. Maratone ji bėgo 42 kilometrus ir visą tą laiką prie krūtinės buvo prisirišusi pientraukį.

„Per visą bėgimą pieną nusitraukinėjau du kartus. Tuo metu šiek tiek sulėtėjau, bet to tikrai nereikėjo. Tai galite padaryti užsimerkę“, - pasakojo moteris.

M. Waitz įsipareigojo bėgti maratoną, prisijungdama prie labdaros organizacijos, kuri skirta vis daugiau kalbėti apie staigios kūdikių mirties sindromą (SIDS) ir kitas su miegu susijusias kūdikių mirtis bei teikti paramą netektis patyrusioms šeimoms. Susilaukusi sūnaus, moteris savo apsisprendimo neišsižadėjo.


„Norėjau nuveikti maratoną, bet nerimavau, kaip tai padarysiu“, - teigė M. Waitz. Sužinojus apie beveik 500 eurų kainuojantį nešiojamą pientraukį, abejonės išsisklaidė. „Niekada nemaniau, kad norėsiu įveikti maratoną. Tai, kad galėjau tai padaryti besirūpindama savo vaiku, buvo tiesiog neįtikėtina“, - sakė ji.

M. Waitz teigė, kad tokiu žingsniu ji neketino pateikti kokio nors pareiškimo apie žindymą, jai tereikėjo nusitraukti motinos pieno.

„Dabar yra labai daug nuomonių, kaip vaiką maitinti neva yra teisinga, o kaip – ne. Bet aš nenorėjau apie tai kalbėti. Nėra taip, kad tai, ką aš dariau, buvo geriausias dalykas kiekvienam vaikui. Visiems mažyliams svarbiausia būti mylimiems, o jų tėvams – būti laimingiems.“, - sakė moteris.

Vis tik M. Waitzas nori, kad mamos žinotų, jog „viskas yra įmanoma“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)