„Pasaulinėse parodose – tiek ant podiumo, tiek gamintojų stenduose – nešiokles, kurių dominuojančios spalvos yra ramesnės, pastelinės, dabar demonstruoja beveik vien tik vyrai. Tai padeda laužyti stereotipą, kad nešioklės netinkamos tėčiams. Matyt, besikeičiantys įsitikinimai ir gyvenimo tempo pokyčiai, populiarėjančios kelionės keičia šeimų poreikius ir dėl to nešioklių pardavimai auga“, – apibendrina „Pigu.lt“ rinkodaros vadovė Giedrė Vilkė.

Kaip rodo duomenys, per 2017–2018 metų laikotarpį nešioklių pardavimai šoktelėjo net keturis kartus. Lyginant šių metų pirmąjį ketvirtį su tuo pačiu laikotarpiu pernai, pardavimai išaugo dukart.

Kaip teigia sertifikuota vaikų nešiojimo mokytoja, konsultantė Gabrielė Pravilonienė, nešioklių populiarumas auga ir dėl to, kad naudojantis šiomis prekėmis yra užtikrinimas vienas svarbiausių kūdikio, mažo vaiko poreikių – fizinis artumas.

Vaikas nešioklėje

„Esant fiziniam artumui skatinamas augimas, geriau reguliuojama kūno temperatūra, širdies ritmas. Be to, vaikai yra ramesni, jaučiasi saugiau, nes mes galime anksčiau pastebėti jų poreikius ir juos patenkinti. Nešioklės tiesiog skatina jų raidą“, – tvirtina specialistė.

Judėjimo laisvė ir saugumas

Kūdikio nešiojimas padeda tėvams kurti ryšį su vaiku bei užtikrina daugiau laisvės. Naudodamiesi nešioklėmis tėvai visada turi laisvas rankas bei gali keliauti ten, kur su vežimėliu nepavyktų.

„Norime keliauti, pažinti ir patirti. Tad kiekvienos šeimos naujagimio kraitelyje turėtų atsirasti vietos jų poreikius atitinkančiai nešiojimo priemonei. Nieko keista, kad vis daugiau šeimų atranda nešiojimo džiaugsmą, lengvumą ir dalinai ar net visiškai iškeičia vežimėlį į nešiokles“, – pasakoja G.Pravilonienė.

Dauguma tėvelių prioritetą teikia praktiškoms, lengvai sulankstomoms ir prie tėčio ar mamos ūgio prisitaikančioms vaikų transportavimo priemonėms. Renkantis nešiokles, atidžiai įvertinami ir gamintojai.

Vaikas nešioklėje

„Pastebime, kad tėvai vis daugiau dėmesio atkreipia į prekių kokybę, atidžiai renkasi gamintojus ir stengiasi užtikrinti kuo didesnį savo vaikų saugumą. Todėl vis dažniau pasirenkamos vidutinio ir aukštesnio kainų lygio nešioklės, mėgstami Vokietijos, Skandinavijos šalių gamintojai,“, – pasakoja „Pigu.lt“ rinkodaros vadovė.

Svarbu renkantis nešioklę

Galima rinktis iš įvairiausių modelių ir kategorijų nešioklių – vienos yra tvirtinamos sagtimis, kitos – mazgais (vadinamosios vaikjuostės), dar kitos – žiedais (žiedinis slingas). Būtent pastarųjų produktų tvirtinimo būdai yra labiausiai prisitaikantys prie vaikelio bei nešiotojo, sako G.Pravilonienė.

Pasak specialistės, renkantis nešioklę reikėtų atkreipti dėmesį į gamintojo nurodomą vaikelio svorį, prekės pagrindo plotį, kokia mažiausia ir didžiausia liemens diržo apimtis bei petnešų ilgis. Tai itin aktualu, jei besiruošiantis nešioti žmogus yra lieknesnis ar pilnesnio sudėjimo.

„Tinkamai pasirinkus ir susireguliavus nešioklę, galima pajusti, kad ji tarsi pakeičia mūsų glėbį – vaiko poza šiame gaminyje atkartoja jo natūralią pozą mūsų glėbyje, kas padeda tinkamai formuotis klubams, patogiai jaustis ir vaikui, ir mums patiems“, – naudą akcentuoja vaikų nešiojimo konsultantė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)