Pirmasis maitinimą iš ekologiškų ūkių produktų išbandys Garliavos lopšelis-darželis „Eglutė", kuris jau pateikė paraišką paramai gauti Nacionalinei mokėjimo agentūrai prie Žemės ūkio ministerijos. Šio darželio pavyzdžiu planuoja sekti ir kitos Kauno rajono ikimokyklinio ugdymo įstaigos.

Anot rajono savivaldybės administracijos vyriausiosios specialistės Žydros Narbutienės, prioritetu bus vietiniai, tame pačiame arba kaimyniniame rajone išauginti ar pagaminti ekologiški maisto produktai.
Maksimalus paramos dydis vienam vaikui per mėnesį yra 20 eurų. Šį dydį Žemės ūkio ministerija perskaičiuos kiekvienais metais, atsižvelgdama į ekologiškų ir įprastinių produktų kainų skirtumus. Pagal kokybės sistemas pagaminti produktai turi būti perkami iš visų maisto grupių - mėsos ir jos produktų, pieno ir jo produktų, kiaušinių, grūdų produktų, duonos bei pyrago gaminių, aliejaus ir riebalų, vaisių ir jų produktų, daržovių ir jų produktų, uogų ir jų produktų bei kitokių (medaus ar kitų) maisto produktų.

Naujojo projekto aptarimas šią savaitę įvyko Garliavos lopšelyje-darželyje „Eglutė", kur susirinko visų Kauno rajono ikimokyklinio ugdymo įstaigų vadovai. Pasitarime dalyvavo ir VšĮ „Ekoagros" kokybės vadovas Tomas Demikis bei patarėja Irma Minskienė. Jie pristatė vykdomą švietėjišką veiklą, aptarė bendradarbiavimą su ugdymo įstaigomis ir pasidžiaugė Kauno rajono entuziazmu, siekiant sveikesnės vaikų mitybos.

Įsijungimo į naują ekologiško maitinimo projektą proga VšĮ „Ekoagros" visiems Kauno rajono ikimokyklinio amžiaus vaikams padovanojo linksmas, spalvingas edukacines knygeles „Eko takučiu - ten kur sveika ir skanu", iš viso 3000 egzempliorių.

ELTA skelbė, jog rugsėjo pabaigoje sostinėje, Žemės ūkio ministerijos inicijuotoje respublikinėje Kokybiško maisto šventėje, taip pat daug dėmesio skirta ekologiškam vaikų maitinimui. Čia buvo pristatyta ir pastaraisiais metais sukaupta gera Kauno rajono patirtis, diegiant švietimo įstaigose bandomąjį švediško stalo maitinimo modelį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)