Jogurtiniai ledai su avižiniais dribsniais ir uogomis

Ingredientai:

• 1 puodelis natūralaus jogurto;

• ½ puodelio pieno;

• 1–2 arb. š. skysto medaus ar klevų sirupo;

• Sauja šviežių/šaldytų mėgstamų uogų (naudojau avietes ir mėlynes);

• ½ puodelio avižinių dribsnių (puikiai tinka ir traški granola).

Jogurtiniai ledai su avižiniais dribsniais/Cukrinisavinelis.lt nuotr.

Kaip gaminti:

1. Jogurtą, pieną ir medų ar klevų sirupą sumaišykite iki vientisos masės.

2. Į ledų formeles berkite uogas, pilkite pieno ir jogurto masę bei ant viršaus užberkite avižinių dribsnių.

3. Į pagamintus ledus įsmeikite medinius ar plastmasinius kotelius.

4. Pagamintis ledus palikite šaldiklyje 2–3 val., kol sustings.