1. Baldakimas ant lopšio

Tai lyderis tarp visų nereikalingų dalykų. Be estetinio vaizdo iš jo jokios naudos. Tai reguliarus dulkių surinkėjas, kurį reikia nuolat skalbti. Be to, jis riboja šviežio oro patekimą į kūdikio lovelę.

2. Sauskelnių utilizatorius

Šis prietaisas gali būti tikri spąstai patikliems tėvams. Jis nėra brangus, bet kiekvieną mėnesį papildomai teks pirkti specialius maišelius ir kitus dalykėlius, kurie ir patuštins kišenes.

3. Sauskelnių „nosis“

Jei dar negirdėjote, tai specialus detektorius, kuris tvirtinamas prie kūdikio sauskelnių ir Bluetooth pagalba perduoda užfiksuotus duomenis į telefoną. Trumpai tariant, jis informuoja tėvus, kada jau pats laikas keisti sauskelnes. Kiek tai naudinga, spręsti jums.

4. Vystymo lenta

Visų pirma, jai reikia vietos, kurios ne visada yra jaunos šeimos būste. Visų antra, kūdikis iš jos greitai išauga, todėl drąsiai galima jį pervystyti ir ant lovos.

Kūdikis

5. Buteliukų šildytuvas

Kadangi daugelis mamų kūdikį maitina savo pienu, šis daiktas netenka prasmės. Jei maitinate mišiniu, daugelis buteliukų padaryti iš medžiagos, kurią galima naudoti mikrobangų krosnelėje. Jei tai jums atrodo nepriimtina, pasinaudokite močiučių patarimu ir šildykite kūdikio buteliuką šiltame vandenyje.

6. Buteliukų sterilizatorius

Vėlgi – jei maitinate krūtimi, jums jo nereikės. Jei mišinuku – buteliuką užtenka įdėti į virintą vandenį ir jame neliks jokių mikrobų.

Kūdikis

7. Miego pozicionierius

Tai daiktas, kuris neleidžia kūdikiams miegant persiversti, bet įdomiausia tai, kad jis skirtas mažyliams nuo dvejų iki trejų mėnesių. Daugelis tėvų žino, kad tokio amžiaus kūdikiai dar nemoka persiversti, todėl ir šis daiktas praranda savo prasmę.

8. Drėgnų servetėlių šildytuvas

Jis reikalingas nebent tuo atveju, jei tėvai drėgnas servetėles laiko šaldytuve. Bet kas gi jas ten laiko?! O jei jūsų kūdikis išties yra labai jautrus, padėkite drėgnų servetėlių pakuotę ant radiatoriaus.

9. Termometras vaiko maistui

Patikėkite, patys tėvai, paragavę maisto, puikiai gali pasakyti, ar jis nėra per karštas.

10. Gultukai

Nors šie daiktai yra tikri pagalbininkai daugeliui mamų, nereikėtų jais piktnaudžiauti. Pirmaisiais gyvenimo metais kūdikiui reikia artimo žmogaus rankų ir šilumos, tad ne tik psichologai, bet ir pediatrai nerekomenduoja gultukuose ilgam palikti mažylį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)