Būtent tiek metų turinčiai kinei, vardu Tian, neseniai buvo atliktas Cezario pjūvis Dzaodžuango gimdymo namuose. Kūdikio moteris susilaukė padedama poros gydytojų. Tian dabar vadinama vyriausia moterimi, susilaukusia kūdikio Kinijoje. Dar visai neseniai šis rekordas priklausė Čangčūno miesto gyventojai, kuri 2016-aisiais, būdama 64-erių, taip pat tapo motina.

Tian vyras, 68-erių metų Huangas, sakė, kad pasaulio šviesą išvydusi duktė nėra planuotas kūdikis, ir tvirtino manąs, kad kūdikis atsiųstas iš dangaus. Vyras atskleidė, kad dukterį veikiausiai pavadins Tianci. Šis vardas, išvertus į lietuvių kalbą, reiškia „atsiųstas Dievo“. Huangas užsiminė, kad juodu su žmona jau turi du suaugusius vaikus ir keletą anūkų. Šią žinią perdavusioje Kinijos leidinio publikacijoje nurodoma, kad suaugę poros vaikai nebuvo ypač patenkinti, sužinoję, kad motina laukiasi.

Vadovaujantis Kinijos įstatymais, poroms leidžiama turėti ne daugiau kaip du vaikus, tačiau nuo tada, kai buvo atšaukta liūdnai pagarsėjusi vieno vaiko politika 2016-aisiais, vyriausybė ne taip griežtai prižiūri įstatymų vykdymą.

Tian prisipažino, kad, nors kūnas akivaizdžiai dar buvo pasirengęs išnešioti kūdikį, jai teko patirti įvairių nepatogumų. „Tai buvo skausminga, pernelyg skausminga, – sakė moteris. – Kartais nepajėkdavau atmerkti akių.“ Dėl senyvo amžiaus visą nėštumo laikotarpį moteris buvo akylai stebima medikų. Visgi 36-ą nėštumo savaitę buvo nutarta atlikti Cezario pjūvį.

Mažylė Tianci gimusi svėrė 2,6 kilogramo ir tuojau pat buvo perkelta į intensyvios priežiūros skyrių. Tian ir Huangas, anot žiniasklaidos pranešimų, jaučiasi puikiai. Tian patikino, kad abu su vyru yra pasiryžę išgyventi iki 110 metų ir patys išauginti jaunėlę savo dukrą.

Kad ir kaip būtų, Tian nėra vyriausia gimdyvė pasaulyje. Viena Indijoje gyvenanti moteris dukters susilaukė tada, kai pati buvo 75-erių, o jos vyras – 78-erių metų. Tokio tipo pasakojimai ypač greitai plinta socialiniuose tinkluose. Žmonės nepaliauja diskutuoti, ar etiška sulaukus tokio solidaus amžiaus gimdyti vaikus. Daugelis laikosi nuomonės, kad senyvo amžiaus žmonės tikrai nesugebės deramai pasirūpinti savo atžalomis ir jų išauginti, todėl vaikai neišvengiamai taps našlaičiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)