Pirmu nėštumo trimestru moterys turi būti ypač atsargios, nes per pirmas 12 savaičių formuojasi kūdikio akys, ausys, nosis, stuburas, virškinamasis traktas, nervų sistema ir širdis. Reikia vengti toksinų, vaistų, kurie kelia riziką, nes embriono stadijoje labai lengva pakenkti vaisiui.

Nėštumo metu (ir ne tik) didžiausia galima rizika darantis tatuiruotę – užsikrėsti hepatitu B arba ŽIV. Jei nėščioji bus užkrėsta kuria nors liga, gresia rizika ne tik pačiai moteriai, bet ir sunkios komplikacijos negimusiam kūdikiui.

Kaip rašoma „Women's Health“ leidinyje, kai kurių tatuiruočių rašale yra sunkiųjų metalų, kurie pavojingi nėščiosios organizmui ir vaisiui: „Kai kurių tatuiruočių rašale yra sunkiųjų metalų, kaip antai, švino, gyvsidabrio ir arseno... Didžiausia galima grėsmė yra pirmojo nėštumo trimestro metu, kai vaisius vystosi sparčiausiai ir kai formuojasi organai.“

Po pirmojo trimestro, kai baigiasi formavimasis ir daugiau vyksta augimas, tatuiruotės motinai ir negimusiam kūdikiui mažiau pavojingos. Jei labai trokštate pasidaryti tatuiruotę nėštumo metu, paklauskite meistro, koks rašalas naudojamas. Taip pat turi būti paisoma higienos – švarios rankos, pirštinės, sterili darbo aplinka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)