Susiraskite žindymo specialistą

Net neabejokite, kad klausimų apie žindymą jums kils ne vienas ir ne du. Dėl to specialistą geriau susirasti anksčiau, kad vėliau nereikėtų panikuoti ir kreiptis į bet ką, kas papuolė. Išsirinkite žmogų su geromis rekomendacijomis, didele patirtimi. Jis gali gyventi net ir kitame mieste, visada galėsite bendrauti interneto pagalba.

Kūdikį po maitinimo palaikykite stačiai 15 min.

Tokiu būdu padėsite mažyliui pašalinti nereikalingą orą iš žarnyno. Nesijaudinkite, jei vaikas atpils maisto perteklių. Dar vienas svarbus patarimas – po naktinio maitinimo, visada naujagimį guldykite ant šono ir jokiu būdu ne ant nugaros, kad mažylis nepaspringtų.

Darykite masažą

Naujagimiai labai mažai juda. Dėl to jums reikia užpildyti šią judėjimo spragą. Kur išmokti masažo? Būsimų mamų kursuose arba pasiteiraukite savo šeimos gydytojo.

Išmokite užsidėti nešioklę

Dar prieš pirkdami, išbandykite ją. Paprašykite pagalbos konsultanto, kelis kartus pasitreniruokite, ar bus patogu. Tai labai svarbu, kad jūsų mažylis jaustųsi patogiai ir nebūtų jokių pažeidimų jo nugarai.

Nepamirškite mažylio paguldyti ant pilvo

Tai labai paprastas ir efektyvus būdas greičiau išmokyti vaiką laikyti galvytę. Svarbiausia to nedarykite ką tik po valgio: kaip žinia, gulėti ant pilvo pavalgius, nėra labai malonu.

Nekeiskite sauskelnių iškart po valgio

Geriau tą padaryti prieš maitinimą. Papildomas judėjimas iškart po maitinimo sukels kūdikiui nepatogumo jausmą.

Eikite į lauką kiekvieną dieną

Naujagimiams labai svarbu pakvėpuoti grynu oru kasdien. Kol temperatūra nenukrenta žemiau nei -10, drąsiai vaikščiokite. Nepamirškite tinkamai aprengti vaiko ir sekti laiko, kurį praleidžiate lauke.

Duokite vitamino D

Ypač žiemą vaikai junta saulės vitamino trūkumą. Dažniausiai gydytojai nurodo duoti po vieną lašiuką kasdien, bet dėl to pasikonsultuokite su savo gydytoju.

Keiskite vaiko šonus, ant kurių jis miega

Tam kad kūdikio galvos forma būtų taisyklinga, guldykite jį reguliariai tai ant vieno šono, tai ant kito.

Sekite kambario temperatūrą

Optimaliausia temperatūra yra 22 laipsniai šilumos, drėgmės santykis 50-60 proc.

Sekite dienos režimą

Pirmus mėnesius naujagimiui labai svarbus pastovus režimas. Pasistenkite jį išlaikyti ir nevarginti kūdikio nervų sistemos.

Maitinkite tada, kada norės

Pamirškite grafiką, pagal kurį maitino mūsų močiutės. Kai tik pastebėsite, kad kūdikis nori valgyti, maitinkite.

Pasakokite kūdikiui apie viską

Vaikas turi girdėti jūsų balsą. Pasakokite, ką veikiate, ką matote, skaitykite jam knygas.

Supkite kūdikį švelniai

Kūdikiui reikia meilės ir švelnumo. Atsargiai supkite, kalbėkite prie jo ramiai. Tai pats efektyviausias būdas nuraminti mažylį.

Būkite ramūs

Jūsų nuotaika turi didžiulę įtaką kūdikiui. Dėl to venkite streso, blogų emocijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)