Taigi, kas neįprasto gali pasireikšti jums pastojus?

Užgulusi nosis ir iš jos tekantis kraujas

Jūs tikrai neperšalote ir jūsų nekankina lėtinė sloga, tačiau jau kelintą dieną ramybės neduoda užgulusi nosis. Arba pastebėjote, kad nosies gleivinė išsausėjo, iš nosies dažnai bėga kraujas.

Dantenų jautrumas

Kai valotės dantis, pasirodo kraujas. Dantenos paburkusios, kankina kažkoks nemalonus pojūtis. Dažniausiai tai tampa pretekstu nueiti pas stomatologą, tačiau jeigu rūpinatės burnos ertme ir nepraleidžiate profilaktinių apsilankymų pas dantistą, vertėtų atlikti nėštumo testą.

Metalo skonis burnoje

Atsiranda pojūtis, kad suvalgėte monetą ar aplaižėte kažką geležinio. Kai kurias moteris tas metalo poskonis lydi visą nėštumą. Ach, jau tas progesteronas iš estrogenų…

Nemiga, naktiniai košmarai

Pradėjote blogiau miegoti arba, priešingai, atsibundate vidury nakties kupina jėgų. Staiga pradėjote sapnuoti naktinius košmarus, kurie anksčiau nekankino.

Virškinimo problemos

Užkietėję viduriai, padidėjęs pilvo pūtimas ar prastas virškinimas – tai dar keli nėštumo požymiai. Už juos taip pat atsakingas progesteronas. Ir dar atsipalaiduoja vožtuvas tarp stemplės ir skrandžio, ir… sveikas, rėmuo!

Klaidinančios mėnesinės

Praėjus dviem savaitėms po pastojimo pasirodo keistos išskyros (ne tokios gausios, kaip įprastos mėnesinės). Šio simptomo pražiūrėti nevalia, kartais jis byloja apie netikrą nėštumą. Ypač, jeigu išskyros gausios ir yra lydimos skausmo apatinėje pilvo ir nugaros dalyje.

Neįprastos išskyros

Nėštumo pradžioje makšties išskyros labai pasikeičia. Jos tampa klampiomis, yra balkšvos ar gelsvos spalvos. Jeigu išskyros tampa žalsvos ir atsiranda nemalonus kvapas, vertėtų apsilankyti pas gydytoją.

Sumažėjęs ar padidėjęs libido

Tampate tikra sekso „maniake“ arba, priešingai, nenorite net pagalvoti apie intymius dalykus. Na, jūs žinote, kokius hormonus dėl to reikėtų kaltinti.

Bėrimas

Kartą nubudusi veidrodyje pamatote paauglę su problemine oda…

Patamsėja areolė

Areole vadinama zona aplink spenelius patamsėja. Tai dar vienas pretekstas įsigyti nėštumo testą.

Mažesnis plaukų slinkimas

Jums atrodo, kad plaukai tapo tankesni, ėmė labiau blizgėti ir mažiau slinkti. Tai labai didelis nėštumo privalumas (nors bent koks teigiamas hormonų pusiausvyros pasikeitimo nulemtas pokytis).

Kūdikis atsisako krūties

Jeigu jūs esate jauna mama, maitinate krūtine ir pastebėjote, kad jūsų mažyliui nepatinka pieno skonis, gali būti, kad vėl laukiate šeimos pagausėjimo.

Štai tokie neįprasti požymiai gali byloti apie nėštumą. Atidžiai stebėkite savo organizmą, nes kartais tokios smulkmenos gali būti užuomina į didelius pokyčius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)