Ar seksas nėštumo metu nepadarys žalos kūdikiui?

Sveikatos apsaugos specialistai ramina: „Seksas kūdikiui nepakenks. Partnerio penis negali prasiskverbti iki jo, taigi kūdikis nežino, kas vyksta.“

Ar gimdydama moteris nevalingai tuštinasi?

Konsultuojanti akušerė Elizabeth Day teigia, kad gimdydamos moterys ne visada nevalingai tuštinasi, bet daugumai taip nutinka: „Taip yra todėl, kad įsitempia raumenys, kurie reikalingi ir žarnyno judesiams, ir gimdymo metu, be to, storoji žarna ir išangė patiria labai stiprų spaudimą, kai kūdikis juda gimdymo kanalu.“

Ar kūdikis pilve girdi aplinkoje vykstančius pokalbius?

Kūdikis pradeda girdėti tarp 23 ir 27 savaitės. Jei vaisius girdi, gali sureaguoti daugiau judėdamas. Naujagimių elgesio tyrimai parodė, kad kūdikiai įpranta prie muzikos ir balsų, kuriuos girdi dar būdami gimdoje.

Ar po gimdymo nesumažės noras mylėtis?

E.Day teigimu, kiekvienas moteris jaučiasi skirtingai, nėra vieno atsakymo. „Vienų porų gyvenimas, tapus tėvais, tik pagerėja, bet didesnė dalis porų mylisi rečiau negu anksčiau, – sakė ji. – Daugelis laukia kelis mėnesius, o mylėtis pirmą kartą po gimdymo abiem partneriams gali būti baugu“, – sako E.Day.

Ar po gimdymo nepasidarysiu nepatraukli savo vyrui?

Tapti motina – naujas gyvenimo tarpsnis, neišvengiamai keliantis streso, į kurį kiekviena moteris reaguoja kitaip. „Specialistai pataria poroms praleisti atskirai nuo kūdikio vieną naktį per savaitę, vieną savaitgalį per mėnesį arba vieną savaitę per metus“, – teigia E.Day.

Ar kūdikis turi mėgstamą maistą?

Kūdikio skonio pomėgiai pradeda formuotis nuo gimimo. Kaip ir daugumai suaugusiųjų, kūdikiams priimtiniau tai, kas pažįstama. Pirmiausia kūdikis maitinamas motinos pienu ar mišinuku, taigi visų vėliau gyvenime atsirandančių produktų skonį ir tekstūrą jis lygins su juo.

Kas nutiks, jei kūdikis netyčia iškris iš rankų?

E.Day teigimu, šį klausimą dažnai užduoda būsimų tėvų grupėse socialiniuose tinklalapiuose. „Atsiminkite – greitai įprasite laikyti kūdikį ant rankų ir darysite tai tiesiog profesionaliai. Žiūrėkite, kaip kūdikius laiko akušerės ir seselės – jos laiko kūdikį rankoje gana tvirtai ir prilaiko galvą.“ Specialistė pataria neskubėti, jei nerimaujate, ir žiūrėti, kad ant grindų ir ant laiptų nebūtų primėtyta daiktų, už kurių galėtumėte užkliūti.

Ar po gimdymo moteriai galima naudoti tamponus?

Moterims patariama nenaudoti tamponų šešias savaites, kurioms praėjus reikia pasitikrinti pas gydytoją, ar nėra infekcijos.

Ar nuo aštraus maisto kūdikiui nepadidės rūgštingumas?

„Vargu ar jūsų mityba sudirgins kūdikį, bet jei nerimaujate, pasitarkite su savo gydytoja“, – sako E.Day.

Ką daryti, jei kūdikis žagsi?

Žagsulys įprastas naujagimiams ir kūdikiams iki metų amžiaus, nes jiems dar formuojasi virškinimo sistema.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)