Taip viskas vyksta todėl, kad rankų ir viršutinės nugaros dalies raumenys, kurie turėtų dirbti laikant turtą rankose, pervargsta, neturi pakankamai ištvermės ir už juos darbą pradeda atlikinėti pečiai. Tad norint džiaugtis artumu ir neskaudančia nugara, mamoms ir tėčiams reikia savo raumenynu pasirūpinti: vienų ištvermę lavinti, o kitus – ištempti ir atpalaiduoti.

Štai keli svarbiausi pratimai stiprinantys viršutinės nugaros dalies raumenis, kurie turi dalyvauti laikant mažylius rankose:

1. Įkvėpti ir įtemptu pilvo presu bei tiesia nugara iškvėpimo metu pasvirti į priekį, suvesti mentes ir jas spausti žemyn. Pratimą kartoti 15 kartų, patartina 2 serijas.

Pratimai nugarai
Pratimai nugarai

2. Įtemptas pilvo presas ir sėdmenys, alkūnės pečių aukštyje, mentės suvestos, pirštai remiasi į kaklo šonus. Įkvėpti centre ir iškvėpimo metu atvesti tiesią ranką link šlaunies. Dirbti pakaitomis, kartoti po 15 kartų su kiekviena ranka, 1 serija.
Pratimai nugarai
Pratimai nugarai

3. Rankomis atsiremti po pečiais. Įkvėpiant atpalaiduoti juos ir leisti pečiams priartėti prie ausų, iškvėpimo metu spausti pečius žemyn. Kartoti 15 kartų, 2 serijos.
Pratimai nugarai
Pratimai nugarai

Atpalaiduojantys pečių juostą ir viršutinę nugaros dalį, tarpumentį:

4. Įkvėpiant, rankų pagalba, krūtinę stumti į priekį, iškvėpimo metu nugarą užapvalinti ir tokioje pozicijoje pabūti 30-60 sekundžių. Laikant kvėpavimas laisvas, stengiantis iškvėpimo metu maksimaliai atpalaiduoti raumenis, esančius tarp menčių.

Pratimai nugarai
Pratimai nugarai

5. Įkvėpti ir iškvėpimo metu kairį petį spausti žemyn, o dešinę ausį leisti prie dešinio peties. Dešinė ranka, uždėta ant kairės ausies, pastiprins tempimą. Laikyti 30-60 sek, tuo metu kvėpavimas laisvas, stengiantis su kiekvienu iškvėpimu vis daugiau atpalaiduoti kairį kaklo šoną bei petį. Paskui pasukti smakrą link dešinio peties, dešinę ranką padėti už kairės ausies ir vėl palaikyti 30-60 sek, kvėpuoti analogiškai.
Pratimai nugarai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją