Ketverius metus Danijoje gyvenančiai Erikai tai buvo antras nėštumas, kuris niekuo labai neišsiskyrė. Praėjus 37 savaitėms ir belaukiant termino vieną vakarą be jokių kitų simptomų nubėgo vandenys. „Buvo šioks toks šokas, nes prieš tai nebuvo jokių požymių. Vyras paskambino į ligoninę, bet mūsų nepriėmė, liepė po valandos paskambinti dar kartą“, – pasakojo moteris.

Danijoje gimdžiusi lietuvė
Sėdėdama ant klozeto pajutau, kad gimdau – lenda vaiko galvutė

Po gero pusvalandžio, kai prasidėjo sąrėmiai, jiedu paskambino dar kartą ir nuvyko pasitikrinimui. „Ligoninėje mane patikrino, pasakė, kad gimdos kaklelis atsivėręs 2 cm, todėl galime važiuoti namo ir laukti ten. Mes atsisakėme, nutarėme palaukti ligoninėje. Nepraėjus nė pusvalandžiui, kaklelis jau buvo atsivėręs 5 cm, o netrukus ir 10. Cypiau iš skausmo. Liepė stumt visomis įmanomomis pozomis“, – pasakojo Erika, tačiau, nepaisant pastangų, gimdymas nevyko.

Ligoninės personalas liepė nueiti į tualetą, sakydamas, kad tuomet bus lengviau. „Nenorėjau, bet nušliaužiau. Per skausmus atsisėdau, bet nieko nedariau. Akušerė pasakė, kad trumpam išeis ir greitai grįš. O tada ir prasidėjo linksmumas. Sėdėdama ant klozeto pajutau, kad gimdau – lenda vaiko galvutė. Kad kūdikis neįkristų į klozetą atsiklaupiau keturiomis ant grindų, pradėjau šaukti vyrą, kad kviestų akušerę. Nieko neprisišaukęs, pats nubėgo paėmė pledą ir patiesė po manimi. Galiausiai vyrui sušukau „gaudyk“, jis nepasimetė ir priėmė savo princesę“, – ekstremalų gimdymą pasakojo moteris. Mergaitė gimė 37 savaičių, netrukus jai bus 6 mėnesiai.

„Kai akušerė atėjo, dukrytė buvo vyro rankose, nes nežinojo, kur ją dėti. Paėmė kūdikį, padėjo įlipti į lovą, paguldė vaiką man ant krūtinės. Pagulėjau kokių 10 min, tada mane apžiūrėjo, pasakė, kad labai daug plyšau. Susiuvo, paėmė apžiūrėjo vaiką, pasvėrė, pamatavo. Ir ryte išleido namo. Iš ligoninės gavome išrašą, kuriame gimdymas buvo aprašytas lygiai toks, koks ir buvo. Niekas nenuslėpta, o tėtis įvardintas kaip geras akušeris“, – pasakojo Danijoje gyvenanti mama, šiandien besidžiaugianti sparčiai augančia mažyle.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)