Pasakodama apie dažnam itin drąsiu galintį pasirodyti iššūkį I. Žuolytė jam pasiryžusi labai lengvai. Kadangi pastaruosius penkerius metus savo mitybą fitneso trenerė kontroliuoja itin kruopščiai, tai ir taip, tikina, daug pridėtinio cukraus nesuvartodavo. Todėl laikytis iššūkio jai nepasirodė sunku.

„O sužinojus, kad laukiuosi, motyvacija iš savo mitybos raciono išbraukti pridėtinį cukrų tapo dar didesnė. Juk mažam, dar tik besiformuojančiam organizmui norisi duoti tai, kas geriausia, tai yra tik visavertį maistą“, – šypsosi I. Žuolytė.

Pokyčiai akivaizdūs

Jauna moteris įsitikinusi: vienintelis vartojamo pridėtinio cukraus privalumas – geresnė nuotaika, tuo tarpu tokio cukraus perviršio keliama žala organizmui didelė. Nors pati iki eksperimento pridėtinio cukraus vartodavo itin mažai, visiškai jo atsisakiusi vis tiek pajuto organizmo reakciją į pokyčius.

„Nors tai, ką pajaučiau, ir nebuvo kardinalūs pokyčiai, tačiau pradžioje savijauta išties pasikeitė. Pranyko anksčiau man būdingi kasdieniai energijos pliūpsniai, kuriuos, kaip pastebėjau, dažnai pajusdavau suvalgiusi daug pridėtinio cukraus savo sudėtyje turintį maisto produktą. Kita vertus, negaliu sakyti, kad jaučiau cukraus stygių – juk sveikųjų cukrų apstu vaisiuose ar pieno produktuose, todėl mano organizmui jo tikrai buvo gana“, – sako I. Žuolytė.

Tiesa, per tas dešimt savaičių, kai paisė #0cukraus iššūkio, pasitaikė atvejų, kai net valingoji I. Žuolytė pasidavė pagundai – ėmė tas cukrus ir suviliojo. „Atostogaujant Ispanijoje leidau sau pusryčiams suvalgyti tobulą spurgą, o vieną šiltą vakarą vaikštinėdama Vilniaus senamiesčiu neatsispyriau ledų ir pieno kokteiliui. Tiesą sakant, atėjus šiltiems orams mane labai viliojo ir karameliniai ledai... Buvo labai sunku jiems atsispirti“, – atvirauja žinoma mergina.

Pasiūla plati

O ar sunku rasti maisto produktų be pridėtinio cukraus? I. Žuolytė tikina, kad apsilankymai maisto prekių parduotuvėse didesnių problemų jai nesukėlė.

„Tiesą sakant, parduotuvėje nieko saldaus nepirkdavau ir iki iššūkio, idant namuose būtų kuo mažiau pagundų. Kartu su sužadėtiniu turime vieną saldumynams skirtą dėžę, į kurią krauname visus dovanų gautus skanėstus, bet tik tiek. Tuo tarpu šiandien atsisakyti cukraus, kaip ir sveikai maitintis, yra labai madinga, todėl becukrių produktų pasiūla plati. Tai tarsi nauja verslo niša“, – svarsto socialinių tinklų žvaigždė.

Panašiai, sako, yra ir kavinėse ar restoranuose – eksperimento metu skirtingose maitinimo įstaigose I. Žuolytė lankėsi aktyviai ir noriai, mat visad surasdavo, ką pavalgyti pagal savo kriterijus.

Šiandien I. Žuolytės priimtas #0cukraus iššūkis jau pasibaigęs. Ar ji pradės vėl vartoti pridėtinį cukrų? „Kol kas atsakyti į šį klausimą kiek sunkoka. Teko girdėti, be to, jau ir pati pastebėjau, kad nėščių moterų poreikiai maistui smarkiai pasikeičia – ima norėtis to, apie ką anksčiau, rodos, nė nebūtum pagalvojusi. Vis dėlto dabar gyvenu tuo laikotarpiu, kai sveika ir visavertė mityba man – itin svarbi, todėl stengsiuosi, kad cukraus kiekis būtų ribotas“, – šypsosi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)