Nacionalinis lankytojų centras

Nacionalinis lankytojų centras

Ši vieta yra tarsi deimantas pelenuose – tokia nematoma viešojoje erdvėje, kad net man, kasdieną ieškančiai įdomių vietų, veiklų, ji buvo nežinoma ketverius metus. Tiek laiko jau veikia Nacionalinis lankytojų centras Vilniuje, Antakalnyje. O jį atrasti ir dalintis iš lūpų į lūpas tikrai verta! Tai labai unikali ir išskirtinė vieta, kur galima išsamiai susipažinti su Lietuvos parkais, draustiniais, saugomais kraštovaizdžio objektais, gyvūnais, paukščiais, augmenija, vandens telkiniais ir t. t.

Tai vieta, kur po vienu stogu rasite žinių, susijusių su labiausiai saugomomis teritorijomis, išsirinksite gamtos maršrutus ir keliausite po gamtos vertybėmis turtingą mūsų kraštą.

Ekspozicija ne tik įdomi turiniu, bet ir stebinanti vizualiais bei interaktyviais sprendimais. Įėjęs lankytojas pasijus tarsi iš tikrųjų būtų gamtoje: aplink žolynai, paukščiai, žiogai, o užvertus galvą – debesys. Galite įsivaizduoti, kad esate pievoje ar miške… Užsukę į kino salę – šikšnosparnių buveinę, galėsite žiūrėti filmus, klausytis paslaptingų gamtos garsų. Taip pat čia galėsite išbandyti laboratorinį klaustuko formos stalą, kur įvairios gamtos mįslės paaiškinamos filmuotais siužetais. Mažuosius centro lankytojus tikrai sudomins Lietuvoje sukurtas interaktyvus žaidimas apie gerves ir kormoranus ar interaktyvi dėlionė su gyvūnais.

Centre yra skaitykla, žaidimų kampelis, jei prireiktų – ir pervystymo kambarys. Jame taip pat rengiamos edukacinės ekskursijos (kaina 2 Eur). Be ekskursijos, šiame centre apsilankysite nemokamai. Bet tikrai rekomenduoju gidės paslaugas, nes taip daug išsamiau susipažinsite su ekspozicija.

Lietuvos geležinkelių muziejus

Lietuvos geležinkelių muziejus

Geležinkelių muziejus kviečia apsilankyti visus – ir mažus, ir didelius, norinčius susipažinti su Lietuvos geležinkelių istorija ir dabartimi. Muziejus tikrai pritaikytas vaikams – edukacinėje salėje yra knygų apie traukinius, galimybė sukonstruoti savo traukinuką, piešti. Didžiausią įspūdį paliko tikroviški gyvenviečių maketai, per kuriuos rieda traukinukai. Tai neabejotinai užburiantis vaizdas! Žinoma, susipažinsite ir su geležinkelių istorija. Medai labai patiko senuoju žymekliu žymėti traukinio bilietą, gal 10 jų prisižymėjo iš visų pusių. Lapkritis paskutinis mėnuo iki balandžio, kai dar turėsite galimybę aplankyti ir lauko ekspoziciją, nes šaltuoju metų laiku tokios galimybės nėra. Taip pat rekomenduoju skirti laiko pasivažinėti taukinio maršrutu Stotis–Oro uostas–Stotis (0,7 Eur į vieną pusę). Grįžtančius atgal mus mašinistas pakvietė į savo kabiną ne tik apsižiūrėti, bet leido ir sėdėti šalia visą kelią. Atkreipkite dėmesį, kad muziejaus poilsio dienos – pirmadienis ir sekmadienis.

Vilniaus pasakų parkas

Pasakų parkas

Vilniečiai ir miesto svečiai, nesėdėkite vakarais namie, nes Pasakų parke stebuklai vyksta – Vilniaus legendos atgyja! Nuo 2019 m. tamsiuoju paros metu parke veikia meninė-pažintinė instaliacija – iš medžių viršūnėse įrengtų projektorių ant žemės projektuojamos spalvotos žinomų miesto legendų ir istorijų iliustracijos, o šalia stovinčiuose informacijos stenduose galima iš arčiau susipažinti su žinomiausiais miesto padavimais apie Šventąjį Kristoforą, Geležinį vilką, Lizdeiką ir kitus. Tad prisipilkite termosą skanios kakavos, prisitepkite sumuštinių ir eikite ieškoti nuotykių ir Vilniaus miesto legendų! Šis parkas tikrai nenuvils jūsų lūkesčių.

Future Live Vilnius

Svajonės virsta realybe! Svajojate šaltuoju metų laiku kapstytis didžiulėje smėlio dėžėje, kurioje kartu su tavimi žaidžia jūrų arkliukai, žuvytės, vilnija bangos? Pasisupti kosmoso platybėse? Sukurti lėktuvą ir jį atgijusį perkelti į virtualų miestą? Šokti į valias? Visa tai ir daugiau rasite nuostabiame Future Live stebuklų pasaulyje, ateities planetoje, pilnoje gyventojų, pasirengusių kartu žaisti, linksmintis ir džiuginti! Pramoga skirta visai šeimai! Veiklos radome visi!