Kaip rašoma pranešime spaudai, rudens-žiemos mugė truks dešimt dienų, iki rugsėjo 29-osios. Finalinės mugės dienos prasidės po prekių papildymo, rugsėjo 26-ąją Nėštukių diena, o baigsis 29 dieną nuolaidomis, siekiančiomis iki 70 procentų. „Mamų mugė“ sugrįžta į Kauną, ji ten duris atvers spalio 10-13 dienomis.

„Mamų mugėje“ – didžiausias pasirinkimas

Rudens-žiemos sezonas tėveliams didelis iššūkis. Perkant šiltus drabužius ir avalynę, tėveliams tenka ne tik gerokai patuštinti šeimos biudžetą, bet ir aplankyti ne vieną parduotuvę ar prekybos centrą.

„Mamų mugės“ taupo ne tik tėvelių pinigus, bet ir laiką. Mugės asortimente per abu etapus prekių pasiūla siekia 150-180 tūkstančių. Didžiausi skyriai yra vaikiškos avalynės, striukių, megztinių ir kombinenzonų. Gausybė tokia, kad net sunku išsirinkti. Tad jau kelerius metus Vilniuje mugės organizuojamos dviem etapais. Viename etape dalyvauja 1 000, antrame etape – dar 800 dalyvių. Tad pailgėjo ne tik mugės dienų skaičius, bet pagausėjo prekių asortimentas, o jis papildomas mugei įpusėjus kitų dalyvių prekėmis. Tai patogiau ir pirkėjams – nepervargstama nuo prekių gausos. Tėveliai, pirkdami vienam vaikui šiltų rūbų komplektą, mugėje išleidžia iki 100 eurų. Kitur tiek kainuoja viena pora naujų batukų. Daugelis šeimų renkasi mugę, kadangi joje gali visko, ko reikia, nupirkti vienu metu ir dar gerokai sutaupyti, o tuo pačiu taip paremti vieni kitus.

Gražiausio pirkinio konkursas

Mugėje – gausybė neišpasakyto grožio rūbelių, avalynės, knygų, žaislų, karnavalinių kaukių, judėjimo prekių. Daugelis pirkėjų į mugę ateina būtent šių daiktų, nes tokių gražių neranda net parduotuvėse. Mugės organizatoriai nusprendė, kad įspūdingi pirkiniai ir yra didžioji mugės sėkmė. Tad šįkart pirmą kartą bus skelbiamas „Top prekės“ konkursas. Tiems, kurie įsigys gražiausius pirkinius, pasiseks dvigubai – jų lauks dar ir papildomos dovanos.

Mamų mugė

Kiekvienoje mugėje nuperkama iki 100 tūkst. įvairių prekių. Tad tokiai gausybei daiktų suteikiamas antras, o kartais ir trečias gyvenimas, pakartotinis panaudojimas. Tai liudija ir apie atsakingesnį požiūrį į aplinką.

Reikia labdaros – ateikite drąsiai

Itin sugriežtintos kokybės taisyklės. Net labdarai nepriimami rūbeliai ar bateliai, kurie turi aiškius dėvėjimo ar avėjimo pažymius. Organizatoriai dalyvius ragina į prekybą atnešti tik tokius daiktus, kokius patys norėtų pirkti ir jais rengti ar apauti savo vaikus. Tokių atvejų pasitaiko retai, nes dalyvius išugdė akcijos „Gėda pelėda“.

Nebetinkami rūbeliai ir avalynė keliauja į specialius konteinerius. Į prekybą patenka tik prižiūrėti, išsaugoti ir dar kitus galintys pradžiuginti daiktai. Beje, nemažai jų išdalinama labdarai iki 35 tūkst. Norintys gauti labdaros, turi pildyti anketą www.mamumuge.lt, kurią ras rubrikoje „Labdara“. Mugės dalyviai dalį gauto pelno aukoja ir baigiamam statyti Mykolo Sapočkos vaikų hospisui. Na, o paaukoti hospiso statybai pirkėjai gali įsigydami pirmojo pirkėjo bilietą. Visas už bilietus surinktas lėšas organizatoriai aukoja hospisui.

„Mamų mugė“ ir nėštukių mugė

Rugsėjo 26-ąją, pirmą dieną po prekių papildymo, organizatoriai laukia nėštukių. Mugėje pats gražiausias ir įspūdingiausias skyrius – Naujagimių prekių. Dauguma prekių – naujos. Tad suruošti naujagimio kraitelį galima iš tokių nuostabių ir reikalingų rūbelių, užklotukų, vokelių, kad net būsimos mamytės širdelė apsals. Gausu ir vonelių, vystymo stalų, patalynės, vėžimėlių ir kitų reikalingų daiktų.

Mamų mugė

Beje veika ir nėštukių rūbų skyrius. Būsimos mamytės ras gražių, puošnių ir patogių, laukimo laikotarpiu besikeičiančiam kūnui sukurtų rūbų.

Pirmųjų kelių šimtų nėštukių laukia „Mamų mugės“ organizatorių dovanos.

Kaunas auga – atkeliauja ir „Mamų mugė“

„Mamų mugė“ šešioliktąją mugę pradeda su atsinaujinusia informacine sistema. Jos įdiegimas suteikia galimybę mugės platformoje rengti analogiškus renginius. Pirmasis spalio 10-13 dienomis startuos Kaune, Urmo bazės Žaliojoje galerijoje. Tėveliai, norintys joje parduoti savo vaikų išaugtus rūbelius, avalynę ir kitus daiktus, dar gali registruotis.

Vilniuje „Mamų mugė“ vyks įprastoje vietoje – verslo parke „Gariūnai“. Informacija apie darbo laiką, nuolaidas ir mugės naujienas, konkursus rasite www.mamumuge.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)