Bėdų yra ir daugiau

„Maistą pajudinome, senas pagalves papurtėme, o dabar dar vienas neaiškumas, dėl kurio noriu pasitarti su Jumis. Ne, tai ne mano darželis, kurį lankiau 1987 metais. Tai 2019 metai ir šios grožybės iš darželio „Smalsučiai". Vaikas nulėkė nuo tualeto, nes dangčio niekas nepritvirtino, bet, matyt, pats kaltas. O lovos? Ai pala – „raskladūškės“. Tad klausimas. Ar jos vis dar naudojamos vaikų geram poilsiui? Nu aišku čiužinukas, matyt, miegą paverčia saldžiu ir maloniu. Wow“, - parašyta po nuotraukomis.

Tokiam įrašui neabejinga liko ir viena mama, kurios vaikas jau lanko šį darželį. Ji teigė, neva įstaigoje yra ir daugiau problemų. Moteris (vardas ir pavardė redakcijai žinoma), kurios vaikas pradėjo lankyti šį darželį, pasakojo, kad kol kas grupėje yra vos 6-7 vaikai, bet ir tie neva negauna tinkamo dėmesio. Susisiekus su mama, ji teigė, kad grupės šeimininkutė elgiasi nemaloniai, vaikams pateikia karštą maistą ir net nesiruošia jo atvėsinti. „Užuot padėjusi vaikams valgyti ir priprasti prie ritmo, ji eina pati valgyti ir laukia, kol mažyliai apsidrabstys, o ne pavalgys. O juk ji atsakinga už tvarką. Kas bus, kai grupėje susirinks visi 16 vaikų?“ – retoriškai klausė moteris.

Darželis "Smalsučiai"

Anot jos, kol kas daugelį vaikų tėveliai pasiima iki pietų, bet grupė iš ryto būna tokia pati netvarkinga, kaip ir praėjusią dieną: pridžiuvę maisto likučiai, neišsiurbta, neišvalyta. Moteris sakė, kad darželiui tiesiog verkiant reikia ne tik finansavimo apdailos darbams ir remontui, bet ir teisingo auklėtojų paskirstymo grupėse, kvalifikacijos kursų darbuotojams.

Remontas padarytas

DELFI susisiekus su Vilniaus miesto savivaldybė, buvo patikinta, kad jie skiria ypatingą dėmesį darželių infrastruktūros modernizavimui bei atnaujinimui. „Lopšelio-darželio „Smalsučiai“ remontui per paskutinius dvejus metus skirta daugiau kaip 65 tūkst. eurų. Darželis pakeitė santechniką, atnaujino vandentiekį, nuotekų sistemas bei virtuvę, suremontavo logopedo kabinetą, atliko kapitalinį stogo remontą. Taip pat sutvarkyta ir darželio lauko aplinka – įrengtos 2 naujos pavėsinės, 6 smėlio dėžės, apgenėti medžiai, sumontuoti 6 suoliukai“, – rašė Vilniaus savivaldybė.

Darželis "Smalsučiai"

Anot jų, šiuo metu yra suremontuotos 6 grupės ir įsigyti nauji baldai. „Darželis nusimatęs per artimiausius mokslo metus atnaujinti ir suremontuoti likusias grupes: pakeisti senus sanitarinius mazgus, įsigyti naujus baldus. Su tėveliais rugsėjo pradžioje buvo sutarta, kad artimiausiu metu bus pakeisti čiužiniai, kilimai ir lovos. Skundų dėl sąlygų Vilniaus miesto savivaldybė nėra sulaukusi“, –teigė Vilniaus miesto savivaldybė.

Susisiekus su darželio vadovybe, jie situacijos nekomentavo.