Tokius duomenis pateikė statistikos agentūra „Eurostat“.

Savaime suprantama, kiekvienoje šalyje situacijos nevienodos: Airijoje daugiausia vaikus auginančių tėvų (41 proc.), toliau – Kipras ir Lenkija (38 proc.), Malta, Portugalija ir Slovakija (36 proc.). Kur kas mažiau vaikų auginama Vokietijoje ir Suomijoje – šiose šalyse iš 100 namų ūkių tik 22 augina vaikus. Dar toliau – Švedija (25 proc.), Austrija (26 proc.) ir Graikija (27 proc.).

Airija viršija Europos vidurkį ir pagal vaikų skaičių – 27 proc. šeimų turi tris ar dar daugiau vaikų. Kitos vidurkį viršijančios šalys – Suomija, Belgija, Prancūzija, Nyderlandai ir Jungtinė Karalystė.

Žemiau 13 proc. ribos yra Bulgarija (čia iš 100 šeimų tik 5 turi tris ar daugiau vaikų), Portugalija (6 proc.), Ispanija ir Italija (8 proc.), Čekija ir Lietuva (9 proc.).

„Eurostat“ duomenimis, 15 proc. šeimų yra tik vienas iš tėvų. Tiesa, šioje srityje skirtumai tarp valstybių gana dideli: Danijoje šis skaičius – 30 proc., Lietuvoje – 28 proc., Švedijoje – 25 proc., Didžiojoje Britanijoje – 21 proc., Prancūzijoje ir Latvijoje – 20 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)