„Visada žinojau, kad būsiu jauna mama. Kai sutikau savo vyrą, iškart be jokių klausimų buvo aišku, kad mes kursime šeimą. Supratome, kad mūsų santykiai yra rimti ir jie veda į šeimos kūrimą, abu norėjome vaikų, todėl pradėjome planuoti dukrą“, – DELFI neslepia pašnekovė.

Vasha yra legendinės grupės „Dinamika“ vokalistės Viktorijos Mauručaitės dukra. Dainininkė dukros susilaukė būdama vos 17-os metų, tačiau užaugusi Gabrielė nė kiek nesigaili pakartojusi savo mamos likimą.

Gabrielė Rutkauskienė - Vasha

„Mano mama nežinojo, kad aš planuoju vaikelį, tuo metu man tai buvo labai asmeniška, tad tikrai nėjau prie jos ir nesiskelbiau, jog netrukus sūpuosiu vaiką. Mano mamai žinia apie mano nėštumą buvo visai netikėta. Ji tarsi nujausdama manęs kartą paklausė, ar parduoti mano sesers vežimėlį. Tuo metu aš jau žinojau, kad laukiuosi, tačiau dar nenorėjau niekam sakyti, nes pirma norėjau nuvykti pas gydytoją ir įsitikinti, jog viskas yra gerai. Tačiau išėjo taip, kad būtent tą akimirką žinute jai pranešiau, jog aš laukiuosi ir pasakiau, kad vis dėlto ji to vežimo neparduotų“, – nusijuokė pašnekovė.

„Mama buvo šoke. Kartu važiavome pas gydytoją, ji negalėjo patikėti, kad aš iš tiesų esu nėščia. Nepaisant to, tuo metu buvo tik teigiamos emocijos“, – prisimena ji.

Šiuo metu Gabrielė yra vieniša mama, tačiau, laimei, jos ir Ronaldo iširusi santuoka netrukdo jiems bendrauti dėl dukters gerovės.

„Jis dabar grįžo į Lietuvą ir dėmesio dukrai skiria lygiai tiek pat, kiek ir aš, kas man yra visiškai netikėta. Galvojau, kad taip tikrai nebus, nes mes nebendravome ilgą laiką – beveik visą laikotarpį, kol jis žaidė Graikijoje. Dukra tėtį matė tik porą kartų per metus, todėl man buvo labai netikėta, kad kol kas jis labai maloniai priima tėviškas pareigas“, – džiaugiasi dainininkė.

Tiesa, Gabrielė sutinka, kad kartais būti vienai su vaiku jai nėra lengva. Iššūkiai slypi net ir paprasčiausioje buityje.

„Žinoma, man buvo sunku, kol nebuvo vyro šalia. Aš laukia jo, tikėjausi, kad jis grįš, norėjau susitaikymo, bet viskas pasisuko kiek kitaip. Visi darbai, kuriuos galėtų padėti atlikti vyras, tenka tau vienai, bet laikas nestovi vietoje ir viskas bus gerai“, – optimizmo nepraranda ji.

Dainininkei nėra gėda pripažinti, kad ji išnaudojo visas pastangas, norėdama išsaugoti savo santuoką – tai pirmiausia svarbu dėl jos ir Ronaldo dukrelės.

„Ir iki šiol sakau, kad ir kaip bebūtų reikia pereiti viską – net karą ar kančią, jog šeima būtų išsaugota. Visiems skiriu patarimą, kurie pykstasi dėl nesąmonių ar ruošiasi skirtis, tegul nuleidžia savo principus ir susitaiko, jeigu jausmai yra“, – tikina pašnekovė.

Vasha su dukra Adrija

Gabrielė DELFI sutiko atsakyti ne tik į klausimus apie motinystę, bet ir išdrįso išbandyti iššūkį, kuriame jai buvo užduodami netikėti vaikų klausimai. Mažųjų mūsų skaitytojų mintys ne tik nustebino, bet ir privertė rimtai susimąstyti, todėl pašnekovė kai kuriems klausimams sunkiai rado tinkamą atsakymą.

– Kas yra klausimas be atsakymo?

– Klausimas.

– Kur dingsta mūsų kūnas, kai panyrame į sapnus?

– Ilsisi lovoje.

– Nuo kur prasideda vėjas?

– Vėją atpučia Dievulis.

– Ar galima sausus pusryčius su pienu vadinti sriuba?

– Ne, tai ne sriuba ir ne sriubytė.

– Kodėl dangus yra mėlynas?

– Geras klausimas. Taip yra todėl, kad pasaulis būtų gražus ir spalvotas.

– Mama sako, kad ilgai žiūrint televizorių man suges akys, ar ji nemeluoja?

– Ne, nes televizorius skleidžia negerus spindulius, kurie gadina akis.

– Tėvai sako, kad meluoti negalima, negražu, bet patys tai daro. Kodėl?

– Jie tai daro tik todėl, kad apsaugotų savo vaikus arba norėdami juos nustebinti.

– Ar visi šunys ir katės keliauja į rojų?

– Taip, visi geri keliauja į rojų.

– Kam duonoje yra reikalingos skylutės?

– Tam, kad kvėpuotų.

– Kodėl leidžiantis liftu pilve jaučiu keistą jausmą?

– Taip yra todėl, nes patalpoje pasikeičia slėgis.

– Ar galima verkti po vandeniu?

– Nebandžiau, bet jeigu norisi, pabandyk.

– Koks pats geriausias būdas prisipažinti, kad myli?

– Tai pasakyti. Nėra nieko gražiau už šiuos žodžius.

– Kas yra grožio miegas?

– Kelios valandėlės, kada tu miegi dieną.

– Kodėl sliekas neturi kojyčių?

– Nes jis turi pilvuką.

– Kodėl baubas slepiasi spintoje arba po lova?

– Nėra to baubo. Nėra gerai gąsdinti vaikus tokiais dalykais, nes paskui jie turi įvairiausių fobijų, pradeda daug ko bijoti. Taigi, baubo nėra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)