Pirmoji apie kūdikio gimimą sužino karalienė, antrasis – ministras pirmininkas

Vos gimus kūdikiui, užkoduotu telefonu yra paskambinama karalienei ir pranešama naujiena. Ministras pirmininkas yra antrasis asmuo, kas sužino apie vaiko gimimą.

Visos kūdikiui skirtos dovanos turi būti užfiksuotos ir deklaruotos

Kai tik Meghan paskelbė apie nėštumą, šeimai pasipylė dovanos. Bet karališkoji šeima turi savo dovanų politiką. Kiekviena dovana turi būti užregistruota. Taip pat yra sąrašas dovanų, kurias galima pasilikti, o kurių – ne. Anot šaltinių, dovanos, kurių vertė yra mažiau nei 150 svarų (175 eurų), yra atiduodamos aptarnaujančiam personalui arba paaukojamos labdarai. Dovanos, kurių vertė yra daugiau nei 150 svarų, visos paaukojamos labdarai. Itin asmeninės dovanos, kurios netinkamos labdarai, saugomos. Tam, kad būtų išvengta painiavos dėl dovanų, Meghan ir Harry paprašė visų iškart aukoti labdarai, o ne dovanoti jiems.

Meghan Markle ir princas Harry

Karališkieji kūdikiai pirmą kartą pasirodo visuomenei suvynioti į ypatingą antklodę

Ši tradicija pradėta tuomet, kai gimė princas Charles‘as. Kiekvienas kūdikis yra suvyniojamas į specialią, naują, kompanijos „G.H.Hurt & Son“ pasiūtą antklodę.

Kūdikio vardą dažniausiai paskelbia praėjus kelioms dienoms po gimimo

Karalienė laukė mėnesį tam, kad visuomenei praneštų princo Charles‘o vardą. Kate ir Wiliamas laukė keturias dienas. Harry sakė žiniasklaidai, kad jiedu planuoja apie vardą pranešti praėjus porai dienų po gimdymo. Tiesa, nėra jokios konkrečios priežasties, dėl ko yra laukiama. Kaip teigia šaltiniai, karališkosios šeimos asmenims vardo parinkimas yra svarbus sprendimas, todėl jie nori būti 100 proc. tikri, kad pasirinko teisingai.

Karališkųjų vaikų varduose dominuoja ir tėvų titulas

Williamo ir Kate vyriausiasis sūnus mokykloje yra vadinamas George Cambridge. Charlotte ir Louis‘as taip pat turi pavardę Cambridge. Harry ir Meghan vaikas dar iki gimimo buvo vadinamas „Sasekso kūdikiu“.

Meghan Markle ir princas Harry

Kūdikis bus auginamas kaip krikščionis

Visi karališkieji kūdikiai yra krikščionys.

Kūdikis turi būti pakrikštytas praėjus keliems mėnesiams po gimimo

Tiesa, skirtingai nuo kitų, karališkieji kūdikiai turi ne vieną ir ne du krikšto tėvus, o net keletą. Štai Princas George‘as turi net septynis, princesė Charlotte – penkis, o princas Louis‘as – šešis. Kodėl taip yra, niekas iki galo negali paaiškinti.

Harry ir Meghan turės atsiklausti karalienės leidimo kaskart, kai norės keliauti su savo kūdikiu

Karalienės žodis yra paskutinis, kai kalbama apie karališkojo kūdikio auklėjimą, priežiūrą, o taip pat ir keliones ar išsilavinimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)