Tai vienas iš šešių suplanuotų darželių, kurie ketinami statyti sostinės rajonuose, taikant alternatyvią modulių technologiją. Darželyje įrengtos vaikų grupės vaikams iki trejų metų ir vaikams nuo trejų metų. Grupėse naujos lovelės, stalai, kėdutės, žaislai, lavinamosios priemonės. Kaip sakė, įstaigos darbuotojai nors kai kurie vaikučiai jau lanko naująjį darželį, visu pajėgumu veikti jis pradės nuo rugsėjo – būtent tada bus užpildytos visos grupės.

Naujame korpuse laukiama 100 ikimokyklinio amžiaus vaikų. Dviejų aukštų modulinis darželis jau antras toks Vilniuje per pastaruosius metus. Planuojama, kad dar 5 lopšelių-darželių moduliniai priestatai sostinėje duris atvers tuose rajonuose, kuriuose šiuo metu labiausiai trūksta vietų.

„Kas trečias Lietuvos kūdikis gimsta Vilniuje – sostinė rodo augimo pavyzdį visai Lietuvai. Ši itin maloni tendencija kelia ir iššūkių, kurie prasideda nuo darželių vietų. Įsitikinome, kad Vakarų Europoje ir Skandinavijoje modulinių darželių tradicija puikiai tinka ir sostinėje – jau antras jaukus ir patogus darželis rado vietą Vilniuje. Faktas, kad mažieji vilniečiai tikrai nusipelnė geriausių, inovatyviausių ugdymo patalpų, tvarkingos aplinkos, o tėvai gali būti tikri, kad jų atžalos dienas leis prižiūrimi ir saugūs. Ir, ko gero, svarbiausia tai, kad iš esmės pažiūrėjus į ikimokyklinio ugdymo įstaigų stygių, sostinėje per trumpą laiką mums pavyko pasiekti tikrą proveržį. Ir tikrai neplanuojame sustoti“, – sakė Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

Šiuo metu sostinėje ikimokyklinio ugdymo įstaigas lanko apie 30000 vaikų. Šis skaičius per pastaruosius penkerius metus išaugo 4500.

Vienas išskirtinumas, kuo darželis „Vandenis“ yra ypatingas – jis turi nuosavą baseiną. Tiesa, šis yra senajame pastate, bet suremontuotas, tvarkingas ir puikiai naudojamas. Vaikai džiaugiasi išskirtine galimybe mokytis plaukioti.

Kiekviename moduliniame darželyje – 800 kv. m ploto, dviejų aukštų patalpose planuojama įrengti 5-6 lopšelio–darželio grupes su visomis būtinomis patalpomis ir pagalbinėmis patalpomis. Bus įrengta persirengimui ir daiktų saugojimui, žaidimams, miegui, valgymui skirtos zonos, sanitariniai mazgai. Numatytos 3 grupės skirtos vaikams iki 3 metų amžiaus ir trys grupės vyresniems nei 3 metai vaikams. Pastačius modulinius darželius taip pat bus sutvarkyta ir darželių teritorija – įrengtos pavėsinės, vaikų žaidimų aikštelės su uždengiamomis smėlio dėžėmis, augalų auginimo dėžėmis, takai ir kt.