„LEGO jau seniai nėra tik žaidimas, tai reiškinys, apimantis ištisas kartas ir dėl LEGO kaladėlių susikūrusias bendruomenes – iš jų skulptūras kuria garsūs menininkai, tokie kaip Nathan Sawaya, iškeldami LEGO konstruktorių meną į visiškai naują lygį, susikūrusios draugijos stato mėgėjiškus filmus su LEGO minifigūrėlėmis, o kur dar įvairiausių krypčių kolekcininkai“, – sako prekybos ir laisvalaikio centro „Mega“ rinkodaros departamento vadovė Ieva Goštautaitė-Gedutė.

Prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“ vykstančio tarptautinio LEGO festivalio pagrindinis akcentas – po visą pasaulį keliaujanti LEGO paroda, kurioje eksponuojamos net 20 LEGO 3D skulptūrų, kurioms surinkti prireikė beveik 2500 valandų ir daugiau nei tonos LEGO kaladėlių. Tarp jų 290 kg sverianti LEGO minifigūrėlės gaisrininko kopija, kuriai pastatyti reikėjo 320 valandų, animacinio filmo „Žaislų istorija“ personažai ir net „Žvaigždžių karų“ herojai. LEGO parodos lankytojai galės ne tik įsiamžinti su visais parodos eksponatais, bet ir pabuvoti LEGO DUPLO varlės pilve bei apsilankyti LEGO istorijos ir įdomių faktų erdvėje.

„Megoje“ eksponuojamos parodos pasididžiavimas – 8 sertifikuoti unikalūs LEGO įžymybių biustai iš belgų menininko ir kūrėjo Dirk Denoyelle asmeninės kolekcijos, kurių visame pasaulyje yra vos 15.

LEGO festivalio lankytojų kasdien laukia ir įspūdingo dydžio LEGO žaidimų erdvė, kurioje įvairaus amžiaus vaikai gali ne tik žaisti su LEGO kaladėlėmis, tačiau ir sužinoti įdomių faktų apie jas, lavinti savo motorinius įgūdžius, vaizduotę bei loginį mąstymą. Savaitgaliais LEGO žaidimų erdvę papildys LEGO FRIENDS, LEGO DUPLO ir LEGO rungčių bei varžybų erdvėmis, kuriose vyks įvairiausi konkursai bei žaidimai, kurių metu bus galima laimėti gausybę prizų.

Lego Idea House

LEGO festivalis prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“ vyks iki balandžio 28 d.

Įdomūs LEGO faktai:

• LEGO pavadinimas sudarytas iš dviejų daniškų žodžių „leg“ ir „godt“, kurių vertimas į lietuvių kalbą skambėtų kaip „žaisk smagiai“.

• LEGO Group istorija prasidėjo 1932 m. Danijos mieste Bilunde, kai dailidė Ole Kirk Christiansen iš atliekamų medžio atraižų nusprendė gaminti žaislus vaikams. Pirmoji kaladėlė konstruktoriui pagaminta 1949-aisiais, o tokia LEGO kaladėlė, kokia žaidžiame dabar, patentuota 1958-aisiais.

• Šiuo metu pagaminta daugiau nei 4 mlrd. LEGO figūrėlių – jei jos būtų gyvos, sudarytų didžiausią skaičiumi tautą Žemėje.

• Šiuo metu jau pagaminta tiek LEGO kaladėlių, kad padalinus jas visiems Žemės gyventojams po lygiai, kiekvienas jų gautų apie 90.

• LEGO yra didžiausias padangų gamintojas pasaulyje – LEGO konstruktoriams per metus pagamina 400 mln. padangų, daugiau nei bet kuri kita įmonė, gaminanti tikriems automobiliams ar kitoms transporto priemonėms.

• Didžiausias statinys iš LEGO kaladėlių – Londono Tauerio tilto kopija, kurią 2016 m. pastatė kompanija „Land Rover“ pristatydama naują automobilio modelį. 13 m. aukščio statiniui sunaudota 5 805 846 LEGO kaladėlių.

• Didžiojoje Britanijoje pastatytas tikras namas iš 3,3 mln. LEGO kaladėlių, kuriame yra net veikiantis tualetas ir vonia. Jį aplankiusiųjų teigimu, vienintelis namo trūkumas – labai kietos lovos.

• Norint pasiekti Mėnulį (atstumas nuo Žemės 384,4 tūkst. km), reiktų pastatyti bokštą iš 40 mlrd. LEGO kaladėlių. Šiuo metu jų pagaminta keliolika kartų daugiau. Tiesa, šį bokštą reiktų papildomai sutvirtinti. Apskaičiuota, kad viena LEGO kaladėlė nesideformavusi atlaikytų „tik“ 375 tūkst. LEGO kaladėlių bokštą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją