Margučių ridenimas

Turbūt tarp smagiausių ir dažniausiai mūsų šalyje žaidžiamų Velykų žaidimų tikrai aptiksime margučių ridenimą. Tai smagi veikla ne tik mažiesiems šventės dalyviams, bet ir jų tėveliams ar seneliams. Šiam žaidimui reikėtų pasiruošti ridenimo lovelį arba išsirinkti lygią vietą namuose ar lauke ir, žinoma, turėti margučių.

Nors Velykų žaidimai yra savotiškai keliaujantys iš kartos į kartą ir jų taisyklės kartais nežymiai skiriasi, šis žaidimo variantas – pasitaikantis dažniausiai. Kiekvienas dalyvis ridena margutį ir stebi, kur šis sustos. Jeigu margutis atsimuš į kitą kiaušinį, tai ridenusiam priklausys abu ir papildomas ridenimas. Laimės tas žaidėjas, kuris surinks daugiausiai velykaičių. Žinoma, tėveliai gali pasirūpinti ir kokiu saldžiu prizu laimėtojui ar visiems žaidimo dalyviams. Tai taptų motyvacija nuoširdžiai įsitraukti į žaidimą.

Ieškynės

Lietuvoje gal ir ne toks populiarus, tačiau labai smagus ir pajudėti priversiantis žaidimas tikrai nupieš šypsenas ir vaikučių ir tėvelių veiduose. Ypač gerai tai, kad pralaimėjusių šiame žaidime, kaip ir, nėra, nes net ir patys mažiausi galės surasti vieną kitą dovanėlę.

Žaidimo esmė – surasti kuo daugiau namuose ar kieme išslapstytų dovanėlių Velykų tema. Tuo turėtų iš anksto pasirūpinti tėveliai ar seneliai. Paslėpti galite: gražiausių margučių, šokoladinių kiaušinių, Velykinių lipdukų, štampukų ar kitų niekučių, kurie nudžiugintų vaikus ir, žinoma, margaspalvių gražuolių meduolių tinkančių tiek Velykų stalui, tiek ir prizams. Čia svarbu atkreipti dėmesį į žaidžiančiųjų amžių ir pagal tai parinkti prizų vietas, kad žaidimas nebūtų nei per lengvas, nei per sunkus.

O iš tiesų, tai visai nesvarbu, kokias tradicijas turite dabar ir kokia šventine veikla užimsite savo šventės svečius. Svarbiausia – kad Velykų žaidimai teiktų džiaugsmą visiems susirinkusiems ir taptų dienos akcentu, kurio lauktų ne tik maži, bet ir dideli.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)