Šeimos kelionių organizatoriaus „Kidy Tour“ duomenimis, nepilnamečiai vaikai sudaro apie 30 proc. visų keliaujančiųjų, rašoma pranešime spaudai. Tad kaip užtikrinti poilsį ne tik skirtingo amžiaus ir poreikių atžaloms, bet ir sau?

1. Įsivardykite atostogų tikslą

Prieš ieškodami atostogų kelionės, visi šeimoje nuspręskite, koks jos tikslas. Norite daugiau laiko praleisti su vaikais? Tuomet galite vykti vien šeima ar kooperuotis su draugų šeima, kad būtų linksmiau. Jei vis dėlto su sutuoktiniu norite nors kiek laiko praleisti dviese, reikėtų į pagalbą kelionėje pasiimti senelius ar auklę. Nieko baisaus, jeigu atostogas norite praleisti tik dviese – tuomet rinkitės tik suaugusiems skirtą viešbutį.

„Mūsų šeimoje nėra apibrėžtų atostogų taisyklių. Kiekvienas kartas – skirtingas. Vaikai jau paaugę, tad galiu atostogauti su jais ir be vyro, kai jis užsiėmęs darbo reikalais. Esame keliavusios ir su drauge bei mūsų abiejų vaikais – kartu paprasčiau ir smagiau tiek mums, tiek vaikams“, – dalijasi T.Lavrinovič.

2. Pasirinkite tinkamą kryptį ir viešbutį

Į poilsinę kelionę su visa šeima T.Lavrinovič leidžiasi mažiausiai du kartus per metus, įprastai bent kartą iš jų Lavrinovičių šeima praleidžia būtent Turkijoje. Pasak jų, ši šalis geriausiai pateisina visos šeimos poreikius.

Svarbu teisingai pasirinkti ne tik šalį, bet ir viešbutį: „Keliaujant su vaikais, būtinas ramus viešbutis su kokybišku maistu. Visuomet surandame tokį variantą, kuris būtų ne tik šalia jūros, bet ir su baseinais, vandens parku, daugybe kitų aktyvių pramogų. Niekas neturi nuobodžiauti.“

Lavrinovičių atostogos Egpite

3. Iššūkius priimkite ramiai

Kelionėje pirmasis iššūkis vaikams – skrydis lėktuvu. Vieni mažyliai būna itin ramūs ir visą laiką skrydžio metu miega, kiti, net ir skrisdami dešimtąjį kartą, gal būti irzlūs. Jei ir nepavyksta mažylio nuraminti, tėvai į tai turėtų reaguoti ramiai – erzulys tik dar labiau blogina situaciją, be to, lėktuvuose į populiarius kurortus tikrai būsite ne vienintelė šeima, tad dauguma keleivių jus tikrai supras ir palaikys.

Kelionės metu gali užklupti ir įvairios ligos. Prieš leidžiantis į kelionę, patartina pasidomėti, ar pasirinktas viešbutis turi gydytoją. Į šeimas orientuoti viešbučiai įprastai teikia tokią paslaugą arba medikus gali iškviesti. Nepamirškite iš anksto pasirūpinti ir kelionės draudimu.

T.Lavrinovič sako, kad ligų bijoti nereikia, tačiau pataria joms pasiruošti: „Vaikai atostogų metu serga, serga ir namuose, tad panikuoti neverta. Labai svarbu pasiimti būtiniausius vaistus su savimi. Kurorte juos gauti gali būti kiek sunkiau, ypač jei vaikas suserga naktį.“

4. Rinkitės šeimų kelionių organizatorius

Mintis keliauti savarankiškai gali sužavėti ne vieną tautietį, visgi šis variantas gali būti ne tik rizikingesnis, bet ir brangesnis. Kelionių organizatorių sudaryti kelionių paketai į Turkiją gali būti net apie 30 proc. pigesni nei atskirai internetu įsigyti lėktuvo bilietai ir nakvynė viešbučiuose.

Renkantis kelionių organizatorių, svarbu patikrinti, ar jis nuolat rengia atostogas šeimoms. Jeigu taip, toks vežėjas greičiausiai žinos, kaip patenkinti jūsų poreikius.

5. Nesibaidykite pažintinių kelionių

T.Lavrinovič į poilsinę kelionę su vaikais vyksta bent kartą per metus, tačiau su šeima keliauja ji dažniau, nebijo rinktis pažintinių kelionių.

„Dabar, kai vaikai jau didesni, tikrai galime ištverti ir šiek tiek sudėtingesnes atostogas. Esame išnaršę beveik visą Europą, planuojame ir tolimesnes pažintines keliones. Vaikai jau priprato keliauti“, – šypsosi žinoma moteris.

6. Venkite sezono įkarščio

Vidurvasarį dėl atostogų piko ir karščiausių orų užsienio kurortai yra perpildomi poilsiautojų. Nepaisant to, kad daugumai atostogautojų šis laikotarpis itin patrauklus, tai nėra pats geriausias metas atostogauti su mažyliais. Jiems tokie orai gali būti sunkiai pakeliami ir pavojingi, o per didelis žmonių skaičius varginantis.

Patartina atostogas su vaikais rinktis vėlyvą pavasarį arba ankstyvą rudenį. Be to, tokios kelionės gali būti ne tik saugesnės, bet ir pigesnės.

7. Nepalikite paieškų paskutinei minutei

Kelionių organizatoriai vienbalsiai tvirtina: pačios pigiausios kelionės būna išankstinių pardavimų metu. Tačiau šis teiginys pasidaro dar svarbesnis, kai kalbame apie keliones su vaikais.

Šeimoms skirti viešbučiai ir kambariai yra patys paklausiausi rinkoje. Perkant per vėlai, jie gali būti ne tik brangesni, bet ir išparduoti. Tad atostogas susiplanuoti reikėtų kuo anksčiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)