Muzikinėje pasakoje vaidina visas Vido Bareikio aktorių kursas – net 15 žmonių. Pats Vidas pasakojo, kad režisuoti istoriją apie karalaitę Garbanėlę ėmėsi, nes jį užkabino fabula. Režisierius – akcijos „Už saugią Lietuvą“ ambasadorius. Jis apvažiavo daugybę Lietuvos mokyklų ir su tūkstančiais vaikų kalbėjo apie patyčias. Vos perskaitęs pasaką, jis išsyk suprato, kuo ji įdomi ir vertinga.

„Garbanėlė buvo labai išlepinta gražuolė. Mėgdavo pasigirti ir iš kitų pasijuokti. Ir staiga – ant galvos nebeliko nė plaukelio! Ji pati tampa patyčių taikiniu. Ši istorija labai tiksliai atspindi, kas vyksta gyvenime: jei šiandien tyčiojiesi tu, rytoj gali tyčiotis iš tavęs. Jei esi kitoks, išsiskiriantis iš minios – gali būti pasmerktas pajuokai“, – pasakojo V.Bareikis.

Vidas Bareikis
Vidas Bareikis
Galima sakyti, kad mada būti vegetaru ir taip maitinti savo vaikus teatro scenoje įsikūnijo į Antanėlį Burokėlį. Beje, vegetarizmas ir patyčios Lietuvoje irgi labai susiję dalykai
Antanėlis Burokėlis – pirmas vaikiško spektaklio herojus vegetaras. Jis prisipažįsta, kad labai mėgsta daržoves, ypač burokus. „Realybė visada ateina į teatrą vienu ar kitu pavidalu. Galima sakyti, kad mada būti vegetaru ir taip maitinti savo vaikus teatro scenoje įsikūnijo į Antanėlį Burokėlį. Beje, vegetarizmas ir patyčios Lietuvoje irgi labai susiję dalykai. Taigi vėl grįžtame prie tos pačios temos: kaip išlikti kitokiu“, – sako V.Bareikis.

Istoriją apie Garbanėlę sukūrė ir muziką jai parašė kompozitorius Rokas Radzevičius. Jis taip pat sueiliavo juokingas daineles, kuriomis apdovanojo karalių Raudonbambį, jo dukrą Garbanėlę, Antanėlį Burokėlį, jo neįprastus draugus: raganių Termostatą ir Pelkių senį.

Vos pasirodžiusi knygelėje, istorija išsyk sužavėjo vaikus. Joje pasakojama tai, kas įvyko vienoje tolimoje karalystėje, kurią valdo karalius Raudonbambis. Jis augina dukrą karalaitę Garbanėlę. Dukrelė lepinama užauga pasipūtusi ir aikštinga. Negerbia savo tėvelio ir reikalauja jaunikio. Tačiau įvyksta keistas dalykas: Garbanėlė nuplinka ir ant jos pakaušio lieka tik vienas plaukelis. Raudonbambis paskelbia, jog tam, kas išgydys dukrą, atiduos ją į žmonas bei dovanos pusę karalystės. Apie šitokią karalaitės nelaimę sužino paprastas kaimo vaikinas – kanklininkas Antanėlis Burokėlis. Jis drauge su bičiulių kompanija sugeba padėti karalaitei.

Vido Bareikio kursas

Spektaklio kūrybinė grupė: muzikos ir libreto autorius – Rokas Radzevičius, režisierius – Vidas Bareikis, kostiumų dailininkė – Aistė Radzevičiūtė, choreografė – Ieva Jackevičiūtė, vaidina – Vido Bareikio Kursas: Karalaitė Garbabėlė – Kamilė Lebedytė, Antanėlis Burokėlis – Mantas Bendžius, Karalius Raudonbambis – Raimondas Klezys, Termostatas – Andrius Alešiūnas, Pelkių Senis – Povilas Jatkevičius, auklės – Saulė Sakalauskaitė ir Greta Šepliakovaitė, pasakotojai – Ieva Stašelytė, Deividas Breivė, Marius Gotbergas, patarėjai – Aistė Zabotkaitė, Roberta Sirgedaitė, Jurgita Maskoliūnaitė, Matas Dirginčius, Motiejus Ivanauskas.

Muzikinės pasakos „Karalaitės Garbanėlės ir Antanėlio Burokėlio nuotykiai“ premjeriniai parodymai vyks: lapkričio 4 d. – Panevėžyje, 11 d. – Vilniuje, 13 d. – Kėdainiuose, 18 d.– Alytuje, 22 d. – Birštone, 25 d. – Šiauliuose, gruodžio 8 d. – Kaune, 18 d. – Marijampolėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)