Tinklalapyje mother.ly ji pateikė septynias priežastis, kodėl puiku auginti tris vaikus:

1. Jūsų atžalos išmoksta būti labiau nepriklausomos

Jūs esate dviese (arba vienas), o jų – net trys. Suaugęs žmogus paprasčiausiai negali būti visada šalia ir patenkinti visus asmeninius vaikų poreikius. Todėl tokie vaikai išmoksta būti labiau nepriklausomi.

2. Vaikai mokosi padėti vienas kitam

Tai nėra ta situacija, kai vaikai vienas kitą „augina“, tačiau jie išmoksta vienas kitam padėti, nes… grįžkite prie pirmojo punkto. Vyriausias ir vidurinysis vaikai išmoksta lyderystės ir prisiimti atsakomybę, tuo tarpu mažiausias to išmoksta iš vyresniųjų vaikų.

3. Namuose turite daugiau pagalbininkų

Kai jie paaugs, galės pjauti pievelę, padėti su skalbiniais, o jūs turėsite daugiau laiko knygoms. Gerai, juokaujame. Nors ne visai.

4. Jūsų vaikai turi užtektinai žaidimo draugų namuose

Tomis dienomis, kai namuose įkalina oras, neturite jokio noro kažkur vykti ar paprasčiausiai tingite organizuoti vaikų pasibuvimą su draugais, galite jį surengti tiesiog namuose – jūsų atžalos visada turi su kuo žaisti.

5. Vaikai turi galimybę kurti daugybinius santykius su kitais

A ir B, B ir C, A ir C, ir A, B bei C! Šios kombinacijos padeda jūsų vaikams mokytis būti ir sutarti su įvairiomis asmenybėmis. Kai vienam reikia erdvės pabūti vienumoje, visada kiti du gali užsiimti tarpusavyje.

6. Trys vaikai greitai sugriauna iliuziją, kad tėvai kontroliuoja situaciją

Tai puikus dalykas. Jūs niekada nieko nekontroliuojate ir kuo daugiau namuose mažų žmogučių, tuo aiškiau tai suvokiate. Priimkite tai kaip dovaną. Gimus trečiam vaikui dažnas pajaučia laisvę tiesiog leisti viskam vykti ir mėgautis darant tai, ką gali geriausio.

7. Tai tiesiog smagu

Trys – jau minia. Tai galioja ir trijų atžalų atveju. Galima net krepšinį pažaisti! Jau nekalbant apie tai, kad kiekvieno naujo nario atėjimas į šeimą ir galimybė pažinti savo vaikus bei mėgautis buvimu su jais – tai tikras lobis.

Ar tai kartais būna beprotiška? Žinoma. Sulėtėjimo niekada nebūna. Tačiau kad ir kiek mažų vaikų turėtum, niekada nebūna labai ramu. Auginti tris vaikus – puiki patirtis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)