Kalbėdama apie savo vaikystę S. Gelašvili šypsosi, o į atmintį sugrįžta nerūpestingi prisiminimai. Tiesa, būdama maža žinoma verslininkė su lėlėmis nežaidė. „Mano vaikystė, galima sakyti, buvo labai berniukiška. Nemėgau lėlių ir kitų mergaitiškų žaislų. Mieliau eidavau su kamuoliu į kiemą. Tačiau tikrai galiu pasakyti, kad mano vaikystė buvo puiki“, – sakė DELFI pašnekovė.

Į Sofio panaši ir jos mažylė. Moteris sako, kad panašiausias yra jų charakteris, nes augant meiliai mamos Emute vadinamai mergaitei ji jau pastebi ir tvirtą jos charakterį. Ji yra užsispyrusi, bet tuo pačiu metu ir rami mergaitė.

„Galiu atvirai prisipažinti, kad motinystę įsivaizdavau šiek tiek kitaip ir tikrai lengvesne. Tačiau visada žinojau, jog tai yra tarsi didžiausias stebuklas ir dovana. Apie tai galvoju taip pat, nors ir įsitikinau, kad ne viskas taip paprasta“, – šypteli ji.

 Sofio Gelašvili–Niūniavė

Darbo dienomis prižiūrėti dukrelę jai padeda auklė, o kartais ir tėvai. „Kadangi esu viena, nėra lengva, nes turi būti ir už mamą, ir už tėtį, bet, manau, kad man puikiai sekasi.

Labai noriu, kad augdama ji suprastų, jog šeima yra svarbiausia gyvenimo vertybė. Taip pat ne ką mažiau yra svarbūs pagarba ir mandagumas aplinkiniams. Labai tikiuosi, kad mano mergytė užaugusi bus nuoširdi.

Kol ji dar maža ir ne viską supranta, sunku ir auklėti, bet kai parodo kaprizus, stengiuosi nenusileisti. Žinoma, pavyksta ne visada (juokiasi). Dažniausiai koją pakiša gailestis, o ji tai puikiai supranta“, – apie motinystę pasakojo Sofio.

Paklausta, kas jai yra ideali mama, pašnekovė tvirtai atsakė, jog tai yra jos mama. „Ji yra mano idealas. Rūpestinga ir mylinti visus labiau už pačią save“, – savo mamą gyrė ji.

Vaikų klausimai Sofio Gelašvili:

Kaip žinoti, kad aš ką nors myliu?

Jei apie kažką kitą galvoji daugiau ir geriau nei apie save, reiškia, kad tą žmogų myli (šypsosi).

Kas yra geometrija ir kaip ją suprasti?

Geometrija yra įdomioji matematikos dalis!

Ką daryti ar kuo maitinti kačiuką, kad jis neaugtų ir liktų mažas?

Neauga tik žaisliniai kačiukai. Tačiau gyvus visus juos būtina maitinti.

Kaip pradanginti visus vorus?

Tai padaryti galima net dviem būdais. Pirmasis jų yra užsimerkti. Tada tikrai nematysi nei vieno voro. Na, o antrasis – išgąsdinti juos visus, kad jie patys pasislėptų ir niekada jų nebematysi.

Kodėl negalima visada valgyti tik šokoladą ir tortą? Kas tada bus?

Tai tiesiog yra nesveika. Suges dantukai ir susirgs pilvukas, nusilps imunitetas.

Ar užaugus galima vėl tapti vaiku ir žaisti kiek tik nori?

Ne tik galima, bet ir reikia.

Sofio Gelašvili-Niūniavė

Kam ateina naktis?

Ji ateina, nes saulei reikia nusileisti ir pailsėti.

Jei aš ilgai nieko blogo nedarysiu, ar išsipildys bet koks mano noras?

Vieno atsakymo nėra. Jis gali išsipildyti, bet gali ir neišsipildyti. Kad visi norai išsipildytų, reikia labai dėl jų stengtis.

Kiek sveria pasaulis?

Lygiai tiek, kiek sveria visi pasaulyje esantys dalykai kartu sudėjus.

Ar kai genys kala medį, jam neskauda galvos?

Jei jam skaudėtų, tai tikrai nekaltų.

Kokia dovana yra pati geriausia kiekvienam žmogui?

Draugystė.

Kaip pagauti krintančią žvaigždę ir ar tai apskritai įmanoma?

Nebandžiau, todėl tikrai nežinau.

Kodėl kai kurie žmonės neturi plaukų? Ar užaugus taip bus ir man?

Kai kurie jų neturi, nes tiesiog nenori turėti, o kiti neturi, nes jų plaukai nusprendžia nebeaugti. Tačiau nebijok, nes tau taip greitai tikrai nebus.

Kai numirs tėvai, su kuo man reikės gyventi?

Su tais, kuriuos myli.

Ką reiškia „negalim sau leisti“? ir kodėl kažko negalim leisti, net jei norim?

Tai reiškia, kad labai norime, bet suprantame, kad jei sau tai leisime, vėliau ant savęs pyksime. Taip yra dėl to, kad kai kurie dalykai yra mums negeri ar nenaudingi, net jei labai jų norime.

Kas yra Dievas ir kur jį rasti?

Daugybė žmonių nežino atsakymo į šį klausimą.

Kam tėtis mamai dovanoja gėles?

Nes jis nori parodyti savo meilę mamai.

Sofio Gelašvili-Niūniavė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)