Nors šiandien S. Lipnės gyvenimas, kurį iš šono socialiniuose tinkluose stebi dešimtys tūkstančių internautų, gali priminti patį tyriausią džiaugsmą, moters gyvenime būta ir labai sunkių akimirkų. Trys mažyliai Lipnių šeimoje gimė neišnešioti, todėl pirmąsias savo gyvenimo dienas jie praleido reanimacijoje. Nepaisant to, tokios žinios nesumažino poros džiaugsmo ir vilties, kad viskas galų gale bus gerai.

Šį pavasarį antrąjį gimtadienį švęsianti trijulė šiandien savo raida neatsilieka nuo bendraamžių, o šypsenomis ar net jautriomis akimirkomis dalijamasi ne tik namie, bet ir „Instagram“ tinkle, kur 25-erių Simonos ir jos vaikų kasdienybę šiuo metu stebi beveik 30 tūkst. sekėjų.

„Jie auga puikiai, pastebiu, kad labai tobulėja. Manau, kad toks amžius yra pats smagiausias, kuomet gali pastebėti, kaip stipriai per trumpą laiką keičiasi vaikai. Vis kažką sugalvoja, vis kūrybingesni darosi“, – šypteli ji.

Pašnekovė taip pat paneigė mitą, kad tris vaikus vienu metu auginti yra sunkiau. Anot jos, mažyliai, kurie auga tarp bendraamžių, ugdo vienas kitą.

„Visi daro tą patį vienu metu. Vienu metu valgo, vienu metu miega. Jeigu turėčiau skirtingo amžiaus vaikus, tikiu, kad su jais susitvarkyti būtų sunkiau. Net jeigu ir būna dienų, kuomet mūsų trijulės tarpe išsiskiria ryškesni charakteriai, jų jėgos ir interesai yra tie patys“, – pasakoja pašnekovė.

Pasiteiravus, kodėl savo vargais ir džiaugsmais mama nusprendė dalintis viešai socialinėje erdvėje, Simona sako, kad visa tai jai išsivystė savaime.

„Aš ir iki nėštumo dalindavausi savo gyvenimu. Žinoma, tuo metu tai dariau ne taip dažnai ir jei dalindavausi, tai savo darbu ar jo rezultatais. O dabar mano darbas yra vaikai, todėl taip ir išėjo, kad norisi dalintis, kaip jie auga. Juk kiekviena mama galvoja, kad jos vaikai yra išskirtiniai, gražiausi – taip ir aš manau, kad maniškiai yra patys pačiausi“, – atvirauja ji.

Kadangi mažoji trijulė jau šiek tiek ūgtelėjo, Simona DELFI prisipažino, kad vis drąsiau pasvarsto apie galimybę grįžti į darbus.

„Gyvenimas viską sudėlioja į savas vėžes. Po ilgo laiko pabaigiau mokslus ir, nors sulaukiu įvairių darbo pasiūlymų, manau, kad grįšiu ten, kur dirbau anksčiau. Kurį laiką užsiėmiau makiažu, blakstienų priauginimu, antakių koregavimu ir kitomis grožio procedūromis, tačiau dabar labiau krypstu į seminarų organizavimą. Kitaip tariant, planuoju grįžti ne prie klientų, o šio meno mokyti pačias moteris. Manau, kad į tokius seminarus ateitų moterys, kurios domisi ne tik grožio sritimi, bet ir tos, kurias domina mano gyvenimas. Tokia veikla ir man, ir kitoms mamoms taptų trumpu pabėgimu nuo buities“, – tikisi trynukų mama.


Simona DELFI sutiko atsakyti ne tik į klausimus apie motinystę, bet ir išdrįso išbandyti iššūkį, kuriame jai buvo užduodami netikėti vaikų klausimai. Mažųjų mūsų skaitytojų mintys ne tik nustebino, bet ir privertė rimtai susimąstyti, todėl pašnekovė kai kuriems klausimams sunkiai rado tinkamą atsakymą.

Kodėl dangus yra mėlynos spalvos?

– Dėl to, kad saulė yra geltona.

Tėvelis sako, kad abiejuose vaivorykštės galuose stovi po aukso puodą. Ar tai tiesa?

– Taip, stovi aukso puodai ir deimantų kasykla.

Kodėl mergaitės tualete sėdi, o berniukai stovi?

– Dėl to, kad mergaitės per visą dieną pavargsta ir jos nori pailsėti.

Kodėl mama sako, kad jei sėdėsiu per arti televizoriaus, man iškris akytės?

– Iškris, nes jos išdžius.

Kodėl baubas slepiasi tik po lova arba spintoje?

– Nes kitur ir jam pačiam yra baisu.

Kodėl suaugusieji sako, kad meluoti yra negražu, tačiau jie patys taip elgiasi?

– Dėl to, kad jie nori gero.

Ar visi šunys keliauja į rojų?

– Turbūt vaikams reikėtų sakyti, kad visi (juokiasi).

Kodėl mama miegelį per pietus vadina „grožio miegu“, tačiau po jo ji atsikelia visa susivėlusi?

– Dėl to, kad „grožio miegą“ mama atlieka naktį, nes per pietus tam paprasčiausiai neužtenka valandų.

Kodėl tėveliai neleidžia valgyti saldainių, kai jų taip norisi?

– Nes tėveliai vaikams nenori taisyti dantukų.

Koks yra didžiausias skaičius?

– Pats didžiausias skaičius yra... labai daug.

Kodėl kai kyli ar leidiesi liftu, kutena pilvuką?

– Dėl to, kad tai yra skridimo į kosmosą praktika.

Ar galima verkti po vandeniu?

– Galima.

Mano akvariume atsirado naujos žuvytės, tačiau kur dingo senosios?

– Jos išplaukė į Tailandą atostogų.

Kas nutiks, jeigu ilgai nekvėpuosiu?

– Teks pradėti kvėpuoti.

Kodėl raidė Ž varnelę turi viršuje, o ne apačioje?

– Jeigu ji būtų apačioje, ji ją pamestų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (219)