Apie balansą

Man tai veikiau prioritetų paskirstymas, kas tą akimirką svarbu. Natūralu, kad teks kažko atsisakyti, kad pasiektum kitą dalyką, svarbu dėl to jaustis patogiai. Kitoms mamoms patarčiau visada žvelgti į dalykus per atstumą ir atsiminti, kas jums svarbiausia, nesiekti visko vienu metu. Šiuo laikotarpiu svarbiau kokybė nei kiekybė. Jei esate darbe, stenkitės padaryti maksimaliai, ką galite. O jei esate namuose, svarbu visiškai atsiduoti šeimai. Padės maksimalus turimo laiko išnaudojimas ir svarbiausių dalykų išgryninimas. Prisipažinsiu – visada jaučiuosi kalta, kai dirbu, bet man patinka dirbti, be to, žinau, kad tai turės pozityvios įtakos mano vaikų tapimui asmenybėmis.

Apie dalykus, kurie pasikeitė

Buvimas mama – niekada nesibaigianti pareiga. Tu niekada nepaliauji jaudintis. Kai tampi mama, nepaliauji galvoti apie savo vaikus. Būkite šioje akimirkoje. Pakartosiu visiems žinomą dalyką – nesukite galvos dėl smulkmenų.

Apie kūną

Iki vaikų kur kas labiau jaudinausi ir nerimavau dėl savo kūno, o dabar suprantu, kaip tai kvaila ir nesvarbu. Po nėštumo ir gimdymo pajutau naują pagarbą savo kūnui, tai nuostabu. Aš suvokiau: „Juk štai kodėl mums reikalingos visos kūno dalys. Štai kokia tikroji priežastis.“

Apie motinystę

Tai neįtikėtina, tiesa? Tavo pasaulis apsiverčia aukštyn kojomis. Viskas, kas anksčiau buvo svarbu, tampa nebesvarbu. Viskas, kas anksčiau atrodė savaime suprantama – miegas, galimybė atsisėsti ir pavalgyti – tampa didžiausia prabanga. Maži žmogučiai tave pakeičia. Vis dar sunku tuo patikėti, bet mano vyriausiai dukteriai jau beveik 10 metų. Ir žinote, jai nebereikia manęs taip stipriai, kaip anksčiau. Ir dėl to plyšta širdis, bet tai tiesia. Laikas, kai mūsų mažieji iš tiesų būna maži, taip greitai pralekia. Man tai – priminimas, kad reikia būti čia ir dabar, branginti kiekvieną akimirką. Kiekvieną susierzinimo priepuolį, kiekvieną verksmą pavargus, kiekvieną akimirką iš tų dienų, kurios, atrodo, niekada nesibaigs. Net iš tiesų jos pasibaigs. Kai tapau motina, vis sužinodavau naujų dalykų apie tą asmenybę, kuria tapau. Man atrodė, kad viskas turi būti tobula. Bet dabar nesijaudinu, jei mažylis truputį paverkia, žinau, kad viskas bus gerai. Na ir kas, kad kriauklėje – indų stirta, o mano svetainė, praėjus 5 sekundėms po fotografavimo, jau nebeatrodo taip, kaip Instagramo nuotraukoje. Viskas yra gerai. Net jei ne visada taip atrodo, įprasite. Tobulo gyvenimo nebus, bet tu esi puiki mama.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)