Buvo viskam pasiryžęs

Praėjusią savaitę Maxamillianas ir April po Cezario pjūvio operacijos susilaukė savo pirmojo vaiko – dukrytės Rosalios. Tačiau kai April gimdymo metu dėl preeklampsijos ištiko pora priepuolių ir ji neteko sąmonės, Maxamillianas teigė supratęs, kad turi prisidėti prie naujagimės priežiūros itin ypatingu būdu.

„Labai svarbu, kad per Cezario pjūvį gimę kūdikiai iš karto įprastų teisingai maitintis, - žurnalui „People“ pasakojo Maxamillianas. – Taigi, buvo 1 val. 30 min. nakties. April buvo apsvaigusi nuo vaistų. Slaugės pasakė, kad mes galime pasitelkti spenelių gaubtelius ir imituoti maitinimą krūtimi. Tai veikiausiai buvo geriausias ir kur kas natūralesnis būdas pamaitinti kūdikį. Pasakiau, kad esu viskam pasiryžęs. Pirmyn!“

Doro apygardos medicinos centro slaugės buvo tarsi apimtos ekstazės. Jos tvirtino, kad šioje ligoninėje dar nė vienas tėtis nebuvo sutikęs išbandyti maitinimo krūtimi taktikos, pasakojo 29 metų Maxamillianas. Jis atsisėdo į supamą krėslą ligoninės naujagimių skyriuje, o slaugės ant kairiojo Maxamilliano spenelio uždėjo mažą antspenį, kurį jis pavadino „dirbtiniu speneliu“. Tuomet prie jo buvo pritvirtintas švirkštas su pieno mišinuku.

Netrukus jis jau laikė glėbyje savo mažąją dukrytę, kuri traukė pieną per šį įtaisą. Savo patirtimi jis pirmiausia pasidalijo svetainėje „Love What Matters“. „Kadangi nesu žindymo ekspertas, iš pradžių buvo šiek tiek keista. Tikrai džiaugiuosi, kad man padėjo pora slaugių, kurios žinojo, ką daro, - pasakojo jis „People“. – Niekada nebūčiau pagalvojęs, kad man teks žindyti kūdikį. Tą pačią minutę, kai jos ją išnešė, negalėjau sulaikyti ašarų. Tai buvo meilė iš pirmo žvilgsnio, tai buvo mano kūdikis. Buvau tikrai laimingas, kad galiu jai pasitarnauti. Tai buvo keistai magiškas momentas“.

Žmona nesitikėjo tokio vyro poelgio

Maždaug po dviejų valandų April atgavo sąmonę ir su džiaugsmu sužinojo, kad Maxamillianas ėmėsi iniciatyvos į savo rankas. „Tikrai džiaugiuosi ir esu jam dėkinga, kad jis sutiko tai padaryti ir tam nesipriešino, kaip būtų pasielgę dauguma kitų tėčių. Jis žinojo, kaip tai yra svarbu man ir mums. Pažinodama savo vyrą ir žinodama jo charakterį, labai nenustebau. Tačiau vis tiek nesitikėjau, kad jis taip pasielgs“, - kalbėjo April.

Dukrytės gimimas šiai porai buvo ypatingas dar ir tuo, kad medikai kadaise April įspėjo, jog jai bus sunku susilaukti vaikų. Paauglystėje April buvo diagnozuotas policistinis kiaušidžių sindromas ir gydytojai tvirtino, kad jos šansai susilaukti vaikų yra „menki ar net lygūs nuliui“.

April teigė, kad ją ištiko šokas, kai praėjusiais metais sužinojo, kad yra nėščia. Ji atliko tris nėštumo testus ir šia naujiena patikėjo tik tuomet, kai nėštumą patvirtino gydytojas. Tuo tarpu Maxamillianas teigė niekada neįsivaizdavęs, kad atlikdamas tėvystės pareigas sulauks interneto šlovės.

„Niekada nemaniau, kad išpopuliarėsiu dėl to, jog pažindysiu kūdikį, - sakė jis „People“. – Tai vis dar atrodo siurrealu. Tiesiog pasielgiau kaip tėtis. Manau, kad mano tėtis dėl manęs būtų pasielgęs taip pat. Man be galo patinka būti tėčiu!“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)