Birželio pirmąją vykusiose 19-ose „M-1 Plius kūdikių lenktynėse“ susirungė net 25 ropliukai iš visos Lietuvos. Šį kartą greičiausiosios titulo nusipelnė 10 mėnesių Ieva Jaskoitytė. Antrasis finišo juostą kirto 11 mėnesių Nikolaz Chapodze, o trečiąją vietą iškovojo 11 mėnesių Artūras Surdokas.

Lenktynėse tradiciškai komandą sudarė dar tik keturiomis galintis judėti kūdikis ir du suaugusieji. Visos atrinktos komandos varžėsi 5 etapuose, o į finalą patekę greičiausieji rungėsi dėl lenktynių nugalėtojo titulo. Žinoma, neišvengta ir kuriozų, kuomet mažyliai nenori lenktyniauti ar akimirkai prisėda ir nutaria pailsėti, apsisuka ir ropoja atgal link starto linijos.

Lenktynių organizatoriai negali atsistebėti, kokiu išradingumu pasižymi tėveliai, kovojantys dėl savo mažylio dėmesio. Vaikai buvo raginami atropoti pas vieną iš tėvelių ne tik jau tradicinėmis tapusiomis priemonėmis – mobiliaisiais telefonais, žaislais, bet ir nešiojamaisiais kompiuteriais, muzikiniais instrumentais, barškučiais, raktais ir net kačių maistu.

Norinčių dalyvauti lenktynėse, kaip ir kiekvieną vasarą, netrūko. Anketų skaičius tradiciškai perkopė 100 ir sparčiai didėjo, nes kiekvienais metais organizuojamos kūdikių lenktynės suteikia daug džiaugsmo ir renginio dalyviams, ir svečiams.

Akimirkos iš lenktynių - DELFI galerijoje.