Taigi, pristatau susipažinimui močiučių dažniausiai naudojamų sąvokų žodynėlį ir tikrąją reikšmę –kas iš tikrųjų slepiasi po tais gražiais žodžiais, kuriuos išgirstate apie savo vaikus.

Močiučių žodynėlis

Močiutė sako: „Stipraus charakterio vaikas“. Iš tikrųjų reiškia: mažas isteriškas rėksnys, mėgstantis reikalauti jo norų išpildymo dramatiškais nugriuvimais ant prekybcentrio grindų ir garsiu žviegimu.

Močiutė sako: „Labai savarankiškas vaikas“. Iš tikrųjų reiškia: dėjęs visiškai skersą ant to, kas jam liepiama. Girdi ir daro tik tai, ką nori. Ir tie norai, taisyklė, kardinaliai nesutampa su tėvų ir kitų suaugusiųjų norais.

Močiutė sako: „Koks žingeidus. Turbūt būsimas mokslininkas“. Iš tikrųjų – slapčia prikiša maisto ir vaisių gabaliukų į buitinius prietaisus ir palieka juos ten pūti. Per dvi sekundes nepataisomai išardo brangius prietaisus. Ir periodiškai nuleidinėja maisto produktus į klozetą, nes jam patinka spausti vandens nuleidimo mygtuką.

Močiutė sako: „Koks gilus ir mąslus vaikas. Turbūt būsimas menininkas''. Iš tikrųjų reiškia: baramas už netinkamą elgesį, visus pabarimus ignoruoja ir mąsliai-buku žvilgsniu spokso kažkur į šoną, apsimesdamas, kad negirdi nei žodžio.

Močiutė sako: „Šiandien vaikas buvo gal kiek prastokai nusiteikęs“. Iš tikrųjų reiškia: vaikas išsikalinėjo kaip tik įmanoma, apspardė brolius, įkando močiutei, atsisakė valgyti ir miegoti. Ir prademonstravo mažiausiai penkis isterijos priepuolius.

Močiutė sako: „Labai sportiškas vaikas“. Iš tikrųjų reiškia: hiperaktyvus šmikis, negalintis nė minutės nusėdėti vienoje vietoje. Todėl visas fantazijas apie bendrus išėjimus į kavinę jums teko atidėti penkeriems metams į priekį.

Močiutė sako: „Labai protingas vaikas“. Moka suskaičiuoti iki penkių, parašyti tris raides ar kokį kitą random jo amžiuje visiškai nereikalingą šūdą. Bet užtat nesugeba (arba nenori) apsimauti batų ant teisingų kojų ar nuleisti po savęs vandens tualete.

Močiutė sako: „Baisiai išradingas vaikas“. Kai jau galvojate, kad viską matėte – jūsų vaikas garantuotai turi sugalvojęs dar 101 vieną būdą išvesti močiutę ir jus iš kantrybės ir iš proto.

Močiutė sako: „Tikras vyras“. Primušė darželio grupėje kitą vaiką ir atėmė jo žaislą.

Močiutė sako: „Vargšas nuskriaustas mažiukas...“. Primušė ir apkandžiojo darželio grupėje kitą vaiką, o tas kitas vaikas besigindamas jūsiškį lengvai stumtelėjo arba apspjovė.

Ir dar pabaigai vienas juokutis, kurį kažkada skaičiau užsienio blogerės portale, jau nepamenu kokiame. Bet iš tiesų jis nusako visą močiučių esmę:

Vaikas: Močiute, galiu suvalgyti saldainį?
Močiutė: O vakarienę jau suvalgei?
Vaikas: Ne.
Močiutė: Na, tada tik vieną...

Neringa ne tik augina tris vaikus, dirba pilną darbo dieną, bet dar ir kuria tinklaraštį „Mamalogas“ apie nepasaldintą tėvystę. Šmaikštūs, kandūs ir pasižymintys tvirta pozicija tekstai labai greitai sužavi ir patraukia skaitytoją.

Daugiau Neringos tekstų rasite:
facebook.com/MamaLogas/