Savo patarimais, kaip natūraliomis priemonėmis gydo vaikus, dalinosi žymios Lietuvos mamos

Renginyje apie terapinių aliejų naudojimą žurnalistė ir „Mamų radijo“ įkūrėja Laura Mazalienė dalinosi patirtimi, kaip jos mažoji dukra ypač nenoriai gėrė vaistus, tačiau, atradus natūralias tepamas gydymo priemones, ši problema išsisprendė.

„Mano dukros dažniausiai serga lengvomis viršutinių takų kvėpavimo ligomis, o šie sirgimai ypač padažnėjo, kai didžioji iškeliavo į darželį. Nuo tada tenka išgirsti, kad jai skauda pilvuką (kietėja viduriai), tad su specialiu pankolių aliejų mišiniu masažuoju jai pilvuką. Pasiteisina 100 proc., todėl drąsiai rekomenduoju šią priemonę visoms mamoms“, – teigia L. Mazalienė.

Žymi mama pastebi, kad namuose atsiradus mažamečiams vaikams, natūralios gydomosios priemonės tapo labai svarbios.

„Drėkiname patalpas, gariname eterinius aliejus, o vaikus tepame įvairiais aliejais ir jų mišiniais. Mylime čiobrelį, eukaliptą, arbatmedį. Pradėję nuo vaikų, patys dabar natūraliomis priemonėmis gydomės peršalimą, nuovargį, stresą”, – teigia L. Mazalienė.

Laura Mazalienė ir Indrė Kavaliauskaitė Morkūnienė

Žemuogės nuo karščiavimo, levandos – nuo bakterijų

Jai antrina ir kita žymi Lietuvos mama – televizijos laidų ir renginių vedėja Indrė Kavaliauskaitė. Ji teigė, kad yra iš medikų šeimos, tad jai vaistai visada buvo pagrindinė gydymosi priemonė, o žolelėmis ji niekada netikėjo. Tačiau ilgainiui šis požiūris pasikeitė.

„Kai pradėjau lauktis Marijos, peršalau ir neturėjau kito pasirinkimo, tik rinktis kažką natūralaus peršalimui gydyti. Tą kartą pagijau nuo žemuogių, mat žemuogių lapų ir uogų nuoviru gydomas karščiavimas. Kadangi jau pirmojo nėštumo metu sugebėjau visiškai atsisakyti medikamentų, prie jų taip ir nebegrįžau. Savo nuostabai, jau daugiau nei du metus visus negalavimus išsprendžiame šeimoje be vaistų. O ir sergame rečiau. Sirgdami renkamės terapinius eterinių aliejų mišinius, kurie neišbalansuoja imuninės sistemos, o sužadina organizmo galias pačiam atkurti sveikatą”, – džiaugiasi I. Morkūnienė.

Pasak I. Morkūnienės, šiandien ji jau žino, kad kvėpavimas pipirmėtės eteriniu aliejumi gali būti alternatyva kavos puodeliui, o levandų eterinis aliejus gali praversti beveik bet kurioje situacijoje. Jo antibakterinės savybės leidžia kovoti su mikrobais, todėl šio aliejaus dažnai dedama į natūralias namų valymo ir kūno prausimo priemones. Pipirmėtės dažnai naudojamas kvėpavimo ir galvos skausmo problemoms spręsti. Levandos, kaip ir melisos, gerina miego kokybę, sumažina sąnarių skausmus, ir gali padėti beveik nuo visko – nuo šlapimo takų sutrikimų ir kvėpavimo takų.

Svarbiausia – domėtis ir ieškoti alternatyvų

Žymios mamos įvardija, kad svarbiausia, gydant vaikus, sąmoningumas ir įvairių skirtingų gydymo būdų paieška. „Mamų radijo“ įkūrėja taip pat pabrėžia ir subalansuoto gyvenimo ritmo svarbą.

„Patarimas ir receptas visoms mamoms – gyventi sąmoningoje aplinkoje. Aš džiaugiuosi, kad mano aplinkoje buvo žmonių, kurie mane supažindino su aromaterapija. Manau, mamos turi domėtis bent keliais ligos gydymo būdais, neskubėti bėgti į vaistinę. Juk kai renkame baldus, rūbus, ieškome tokių medžiagų, kurios būtų draugiškos vaikams. Tas pats ir su gydymu. Mano galva, nėra draugiškesnių gydymo priemonių už eterinius aliejus”, – teigia L. Mazalienė.

L. Mazalienė taip pat pabrėžia, kad eterinių aliejų negalima padauginti, reikia labai tiksliai laikytis naudojimo instrukcijų. Ne visi eteriniai aliejai tinka mažiesiems, tad žinių bagažas naudojant šias priemones turi būti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)