Šiandien noriu su Jumis pasidalinti nauju atradimu, kuris jau tapo tikrai dideliu pomėgiu, tai tekstilės ir kitų daiktų dekoravimo priemonės.

Jomis pradėjau domėtis tuomet, kai supratau, kad mano dukrytės drabužių su dėmėmis yra daugiau negu „sveikų“. Galvojau, negi dabar viską teks mesti ir pirkti naujus. Tada šovė mintis, kad galima juos dekoruoti ir taip atnaujinti.

Mano dukrytei šios veiklos idėjos taip pat labai patiko.

Dekoruotas drabužis

Tekstilės žymekliai: jais galite piešti beveik ant bet kokio audinio, piešiasi ganėtinai lengvai. Patarimas: pasidėkite po drabužiu kokį kietesnį daiktą, kartoną ar panašiai. Tikrai bus lengviau piešti.

Spalvų pasirinkimas yra didelis, nuo ryškiausių iki įprastų. Pirmiausia pieši, o tada, šiek tiek palaukus, reikia palyginti 3-4 min. Ir vuolia. Piešinukai išsilaikys, nenusiskalbs, geriausia plauti iki 30 laipsnių temperatūroje.

Antspaudukas

Antspaudukai: kas nemokate arba nemėgstate piešti, jie tikrai geras pasirinkimas. Paprasčiausiai pavilgai antspauduką į kepinėlę, dedi ant drabužio ar ant ko tik nori ir dar palyginti reikia keletą minučių. Taip dekoruotus drabužius skalbti iki 30 laispnių temperatūroje.

Dekoruoti daiktai

3D dažai: su šiais dažais galima nesudėtingai dekoruoti ir puošti rūbus, albumus, puodelius ir daug kitų dalykų. Juos galima naudoti ant bet kokių paviršių: audiniai, stiklas, metalas, kartonas ir t.t. Tiesiog pieškite ir viskas. Nereikia dažų užtvirtinti lygintuvu. Tiesiog palikite džiūti. Šie dažai puikiai tiks ir gaminant neslystančius padukus kojinėms. Uždėkite keletą eilučių lašelių ir leiskite išdžiūti (geriausias efektas išgaunamas po 2-3 parų). Turite kojines mažyliams, kurių padukai neslys. Skalbiant nenusiskalbia. Yra įprastų spalvų, neoninių, blizgančių ir net šviečiančių tamsoje.

Ši veikla ne tik kūrybinė, bet ir labai atpalaiduojanti. Galima susikurti vienetinių dalykėlių sau ar dovanoms.

Dekoruotas puodelis