Žemiau pateikiamos motinystės taisyklės, kuriomis vadovaujasi Kate Middleton.

Leisti pažiūrėti televizorių

Rūmuose yra televizorius! George‘as (4 m.) ypač mėgsta filmukus „Kiaulaitė Peppa“ ir „Ugniagesys Samas“. „Turi atrodyti tikrai susidomėjęs, nes George‘as labai nusimena, jei nerodai tinkamo susidomėjimo veikėjais“, – sako tėtis princas Williamas (35 m.).

Neleisti vaikams sėdėti kiaurą dieną

George‘o ir Charlott'ės (2 m.) tėvai sportiški, tad nieko stebėtino, jog ir vaikai tokie. George‘as labai greitai važinėja savo dviratuku. „Sunku jį pavyti“, – sako mama Kate (36 m.). O mažoji princesė – tikra važinėjimo dviratuku žvaigždė. Charlotte labai gabi, pasakoja Williamas. Mergaitei labai patinka jodinėti, kaip ir jos prosenelei karalienei Elžbietai.

Mokyti vaikus gerbti savo artimuosius

Prieš miegą Williamas pasakoja vaikams apie jų velionę senelę – princesę Dianą. „Namuose turime jos nuotraukų ir kalbame apie ją, – pasakoja jis. – Stengiuosi jiems priminti, kad jų gyvenime yra dvi senelės. Svarbu, kad jie žinotų, kas ji buvo ir kad ji buvo.“

Nepersistengti su draudimais

Rūmai ne visada atrodo tobulai. „Kai kepu su George‘u namuose, visur būna šokolado. George‘as pridaro daug netvarkos. Būna tikras chaosas“, – teigia Kate. Ji pripažįsta, kad dukrelė irgi mėgsta pašėlti. Williamas priduria, kad ji „bėgioja, mėto daiktus, šokinėja“. Ir dar sako, kad vaikams paaugus būna lengviau, juokauja Williamas.

Skatinti kūrybingumą

Baigusi meno istoriją Kate veda vaikus į muziejus, jie taip pat kuria įvairius suvenyrus, kuriuos dovanoja savo prosenelei (karalienei). „Jam puikiai sekasi, – sako Williamas. – George‘ui puikiai sekasi įvairūs menai ir amatai.“

Neprarasti kantrybės, kai vaikai ožiuojasi

Kate vaikai yra ožiavęsi viešumoje. Tokiomis akimirkomis ji stengiasi suprasti vaikus, bendrauti „ramiai, motyvuotai, suprantamu tonu“, – taip patariame vienoje iš mėgstamiausių hercogienės knygų apie vaikų auklėjimą „Šiuolaikinės mamos vadovas“.

Skatinti vaikus pasakoti apie savo jausmus

Kartu su princu Harry‘u Kate ir Williamas pradėjo kampaniją „Heads Together“, kurios tikslas – stengtis, kad psichinės sveikatos klausimai neturėtų stigmos. „Mes su Catherine norime, kad George‘as ir Charlotte užaugtų, mokėdami kalbėti apie savo emocijas ir jausmus“, – sako Williamas. Kate, kuri yra sakiusi, kad trečiojo nėštumo metu jaučiasi prislėgta, ragina suprasti, kad jaunos mamos dažnai susiduria su pogimdyvine depresija. „Būti tėvais sunku, jei neleidžiame sau prašyti pagalbos, kurios reikia mums patiems ir mūsų vaikams“, – sako ji.

Skaityti ir remtis „Šiuolaikinės mamos vadovu“

Kate – didelė šios populiarios patarimų šiuolaikinėms mamoms knygos gerbėja. Ji netgi parašė padėką knygos autorei niujorkietei dviejų vaikų motinai. Knygoje gausu specialistų patarimų, kaip auginti vaikus, joje daug paprastų, įgyvendinamų idėjų ir patarimų tėvams, kurie nori užauginti laimingus, sveikus, sumanius, disciplinuotus ir įdomius vaikus.

Nesijausti įsipareigojus visada laikytis tradicijų

Kate ir Williamas tikrai jaučia spaudimą puoselėti tradicijas. Jie rengia vaikus konservatyviai – jokių superdidvyrių ant marškinėlių ir klostytų sijonų – tačiau savaip laužo karališkas taisykles. Pavyzdžiui, Kate mama Carole Middleton padeda auginti vaikus ir jie patys veža George‘ą ir Charlotte į mokyklėlę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)