Metų trejų mažylis išgyvena stebėtinai turtingą etapą, kuomet vystosi ir auga tiek fiziškai, tiek psichologiškai ir emociškai. Nenuostabu, kad žiūrint į jį galvoje kirba mintis koks jis mielas ir nenustygstantis vietoje. Ir iš tiesų, šio amžiaus vaikai yra neįtikėtini, rašoma livingandloving.co.za.

Štai keletas netikėtų faktų apie mažylius

Vidutinio trimečio žodynas kasdien pasipildo penkiais naujais žodžiais.

Didžioji dalis vienerių metų vaikų naudojasi vienodai abiem rankomis, jie gali kaire maišyti košę, o dešinėje laikyti sausainį. Tik vaikui sulaukus dvejų trejų metų amžiaus tėvai gali pastebėti ženklus, rodančius kairiarankis ar dešiniarankis bus jų vaikas.

Vidutiniškai dvejų trejų metų mažyliai per minutę nueina 176 žingsnius.

Dvimečiai yra neįtikėtinai aktyvūs. Tai aktyviausias gyvenimo tarpsnis, tad nenuostabu, kodėl suaugę po dienos su mažyliu jaučiasi tokie pavargę.

Vaikų klausa yra kur kas aštresnė, nei suaugusiųjų. Jų ausys pagauna aukštesnius dažnius. Panašu, kad augant, žmogaus ausys apsipranta su įvairiais garsais ir pasidaro jiems mažiau jautrios. Neapsigaukite, mažyliai vistiek kartais elgsis taip, lyg jūsų negirdėtų.

Vidutiniškai keturmetis užduoda 437 klausimus per dieną.

Maždaug 75 procentai mažylių iki ketverių susiduria su sunkumais užmiegant ar išmiegant visą naktį.

Mažylio skrandis yra jo kumštuko dydžio. Tad dar kartą pasižiūrėkite, kiek maisto įdėjote į jo lėkštę pietums.

Nuo gimimo iki trejų vaiko smegenys vystosi sparčiausiai. Remiantis moksliniais tyrimais, trejų metų vaiko smegenys turi dvigubai daugiau neuronų jungčių, nei suaugusio žmogaus.

Vaikai tikrai paauga per naktį. Jei jums ryte atrodo, kad jis atsikėlė didesnis, tikėtina, kad taip ir yra. Tai vadinama ūgio šuoliu, kai vaikas miego metu stipriai paauga (kartais net iki 1,2 cm).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)