Skaitytoja Laura sako praleidusi gal tik vieną mugę, paprastai dalyvauja visada. Kartais prekiauja ir perka, kartais tik perka. „Šįkart nieko nepridavinėjau. Buvau labai maloniai nustebinta, kad kainos daug geresnės ir "protingesnės" nei buvo pernai”, – sako pirkėja. „Berniukų skyriuje 122-128 radau puikių rūbų sūnui. Tik mergaičių skyriuje stebėjausi kainomis (naujagimių ir iki 6 mėn.) – na, nereikėtų už nuskalbtą suknutę prašyti 7 eurų...“, – stebisi Laura.

Panašu, kad kaip pirkėjų, taip ir pardavėjų yra visokių, tačiau didesnė dalis apsiperkančiųjų kartoja, kad mugėje „galima nebrangiai apipirkti vaikus nuo galvos iki kojų“.

Štai kūdikiui kraitelį rinkusi Jurgita, kuri mugėje dalyvauja pirmą kartą, džiaugėsi, kad galėjo nusipirkti visų būtiniausių drabužių ir daiktų mažyliui ir sau. Ji su mumis mielai pasidalino prekių nuotraukomis. Tiesa, apgailestavo, kad pirmajame mugės etape buvo nedidelis vaikiškų lovelių pasirinkimas ir visų kainos buvo maždaug vienodos, apie 25 eurus. „Čiužinys lovytei 10 eurų, o Babybjorn gultuką galima įsigyti už 75 eurus“, – pasakoja Jurgita. „Ir nors jau matosi, kad tas gultukas ne pirmos jaunystės, bet naudojimui dar tikrai tinkamas“.

„Daug kepuryčių naujagimiams, visos nuo 50 centų iki 3 eurų. Šliaužtinukai, smėlinukai, bodžiai, kelnytės – taip pat galima buvo rasti ir nuo 80 centų“, – stebisi moteris. „Kai kurie drabužiai jau sukomplektuoti, tas labai patogu. Tik atskirai kelnyčių radau labai nedaug. Man svarbiausi buvo mažo dydžio rūbeliai, jų ir ieškojau pirmiausiai. Tiesa, geresnės kokybės reikėjo paieškoti atidžiau“, – pastebėjimais dalinasi pirkėja.

„Kombinezonų ir miegmaišių dabar dar yra iš ko rinktis ir kainos tiko“, – sako Jurgita. „Radau vokelių į vežimėlį po 1 eurą ir vonelių mažyliui nuo 2 eurų“.

Moteris džiaugėsi, kad mugėje galima rasti ne tik drabužių ir žaislų, bet ir daiktų mamoms, pavyzdžiui, pientraukių, buteliukų, net rankinių. „Sudėtinga suprasti, kodėl vienas pientraukis 8 eurai, o kitas 14 eurų, jie tokie patys. Reikės nusinešti į patikros punktą ir pažiūrėti, kaip jie atrodo“, – svarstė Jurgita.

„Patalynės komplektą galimą įsigyti už 1,80 euro, bet kažkaip sau patinkančių neradau“, – apgailestauja moteris. „Galbūt antrame mugės etape bus tai, ko norėčiau“.

Mugės asortimentas antrajame etape bus papildytas dar 150 000 vienetų daiktų. Organizatorė J. Jauniškienė sako, kad šiame mugės etape verta apsilankyti tiems, kuriuos vilioja dar didesnis prekių pasirinkimas.

O daugiau akimirkų iš pirmojo Mamų mugės etapo galite pažiūrėti šioje DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)