Juk kartais negalavimai užklumpa netikėtai ir nėra galimybės nulėkti tą pačia sekundę įsigydyti to, ko reikia. Todėl šiandien noriu su Jumis pasidalinti savo vaistinėlės turiniu, kuris buvo reikalingas bent jau atsargai nuo pat gimimo, o taip pat visur su šiuo vaistinėlės turiniu keliaujame. Žinoma, būtų galima įsigyti reikiamų vaistų ir svečioje šalyje, bet kartais per kalbos barjerus gali gauti ne visai tai, ko reikia, o vaiko sveikata rizikuoti dar ir svečiuose nelabai man priimtinas variantas.

Pirmiausia pradėsiu nuo odos priežiūros:

Vaistinėlėje turime kremą, kuris drėkina ir maitina vaiko odelę. Ypač kremai gerai atostogų metu, jei mirkstame baseine ar prie jūros. Sūnaus oda kartais linkusi sausėti, tad be tokių kremų nepraeina nei viena išvyka. O namie po maudynių taip pat pamaitiname ją drėkinamuoju kremu. Jis toks universalus, naudoju tiek vasarą drėkinimui, tiek žiemą keliaujant į lauką apsaugoti žandukus nuo žvarbos.

Visuomet turiu kelis lapelius Lakišiaus žolės arbatos. Mūsų med. sesutė ją rekomenduodavo, kai ant odos atsirasdavo prakaitiniai ar hormoniniai bėrimai. Kelis kartus pabandėme ir visuomet apramindavo sudirgusią odelę, o bėrimai greičiau praeidavo. Tik šios arbatos vonios sausina, tad jeigu mažylio oda ir šiaip sausesnė, rekomenduoju pasitarti su pediatru prieš užsiimant šiomis spa procedūromis.

Kremas nuo iššutimų - nesvarbu, koks, svarbu atrasti Jūsų vaikui tinkamiausią. Tikrai kartais būna atvejų, kuomet šiek tiek pašunta odelė, atsiranda raudonis. Geriau nelaukti pablogėjimo, kol pradės labai erzint mažylį, o kuo greičiau pasitelkti į pagalbą raminančius kremus.

Kremas nuo saulės - šis labiausiai aktualus, žinoma, šiltuoju sezonu, bet turiu mažą pakuotę, kuri daug vietos neužima, tad tam, kad nepasimestų, taip pat laikau mažylio vaistinėleje.

Kiti produktai ar vaistai:

Žvakutės Viburcol - kurios skirtos neramumas malšinti, kai vaikas serga ar dygsta dantys. Jas naudojame tais retais atvejais, kai sūnų labai smarkiai kamuodavo dantų dygimo skausmas ir būdavo labai irzlus bei neramus. Vis dar turiu vaistinėlėje jei kartais prireiktų, nes padėdavo mažyliui nusiraminti, o jo ašaros draskydavo širdį.

Žvakutės, skirtos temperatūrai mušti. Jas įsigijome po pirmųjų skiepų, jei kartais smarkiai užkiltų naktį temperatūra. Na ir jei mažylis susirgtų tuo metu, kai taip visur siaučia įvairios ligos.

Nosies lašai - jie vieninteliai padėdavo nuo smarkios slogos.

Eteriniai aliejai: skirti slogai palengvinti, dantukų dygimo skaumams malšinti ir ramiam miegui - kartais nuo tam tikrų negalavimų padėdavo ir aliejų mišiniai. Vos tik pasirodžius sloga, greitai dingdavo šių miksų pagalba.

Kuomet kamuoja smarkus skausmas dygstant dantims, dar vaistinėje galima įsigyti ir tam skirtų tablečių. Jos tampa tikru išsigelbėjimu, o kartais nepadeda net ir jos. Tuomet lieka šaldytas kramtukas, kuris šiek tiek pataiso situaciją. Bet vis tiek keliauju visur su jomis, jeigu mažą ką. Kažkaip norisi matyti kuo mažiau mažojo princo ašarų. Tad kartais imuosi visų priemonių, kurios gali pagerinti mano sūnaus savijautą.

Vitaminas D arba žuvies taukai - nors yra daugybė nuomonių dėl šių papildų, tačiau mano nuomone, mums jie reikalingi. Taigi, čia jau spęsti kiekvienai mamai individualiai, reikalinga Jums ar ne, ir kad ir koks sprendimas bus - Jūs būsite teisi.

Aliejai ar kitos priemonės nuo vabzdžių, jos taip pat aktualios vasaros sezonu, tačiau viską laikau vienoje vietoje, nes kažkaip daiktai linkę išsimėtyti ir tada verčiuosi per galvą, bet nerandu to, ko reikia tą akimirką. Mes naudojame arbatmedžių aliejų - su juo aptepdavau vežimą ir praėjusią vasarą veikė puikiai. Negaliu atsakyti ar buvo tiesiog mažiau vabzdžių, ar padėjo šis aliejus, bet nei aš, nei sūnus nepatyrė įkyraus uodų maišto.

Vaistai nuo pilvo pūtimo - jie užsilikę dar nuo kūdikystės laikų, bet planuojant vaistinėlę dar tik laukiantis mažylio, manau naudinga pasirūpinti jais iš anksto.

Šiaip įvairūs daiktai, susiję su sveikata ir higiena:

Bekontaktis termometras - man jis patinka naktį. Jei kyla įtarimas, pamatuoju juo ir jeigu kelis kartus nerodo daugiau nei 37,3 laipsnių, nežadinu vaiko matuoti kitaip, o jei nepasitikiu ir šiais rodmenimis, o pati kaip mama jaučiu, kad vaikas gali karščiuoti, naudoju įprastą termometra.

Įprastas termometras - naudoju jį, kai žinau jog tikrai vaikas gali karščiuoti arba yra atsibudęs.

Nosies atsiurbėjas - kuomet yra sloga, jis puikiai padeda išvalyti mažylio nosytę.

Žirklutės ir mažos šukytės - higieninės priemonės.

Vaikiškas muilas - labiausiai patinka prausti su juo, kadangi paskaičius sudėtį, atrodo jog juose mažiausiai visokių priedų.

Drėgnos servetėlės - naudoju jas ne tik keičiant sauskelnes, bet ir rankoms nusivalyti jeigu nėra galimybės nusiplauti.

Sterili vata - ją naudodavau dar kai sūnus buvo kūdikis akytėms, bambai valyti. Taip ir liko, bet kartais visai tinka ir dar dabar apsiprausti kelionės metu.

Ausų krapštukai - vaikiški, kurie tinka mažoms ausytėms.