Kaip išpildyti vaiko norus, kai gimtadieniui galite skirti 100 eurų, o kokia diena vaiko lauktų už 20 kartų didesnę sumą?

100 eurų arba pasidaryk pats

Tai galėtų būti jauki šventė namuose, kurioje tiek vaišės, tiek dekoro elementai – tėvų rankų darbo. „Mažiems vaikams gimtadienis dažniausiai asocijuojasi su kalnu saldumynų, tad saldus stalas galėtų tapti pagrindiniu šventės akcentu“, – pataria E. Survilienė.

Nederėtų persistengti su vaišėmis – gaminkite tai, kas aktualu vaikams. Juk šventė labiau jiems, o ne tėvams, tad galima apsieiti ir be karštų patiekalų stalo. „Žinoma, jei vaikui pats skaniausias pasaulyje dalykas cepelinai – kodėl gi nesurengus cepelinų baliaus? Kliaukitės vaiko norais“, – pataria švenčių organizatorė.

Vaikiškas gimtadienis

Jei šventėje numatytas būrys vaikų, pasiruoškite žaidimų, užduočių ar konkursų su simboliniais prizais.

300 eurų – linksmybės žaidimų aikštelėje

Tai turbūt populiariausias būdas švęsti vaikų gimtadienius. Už šią sumą, priklausomai nuo gyvenamosios vietos, įmanoma užsisakyti žaidimų aikštelę 2-3 valandų žaidimams, pasikviesti vaiko mėgstamą personažą. Skirkite laiko žaidimų aikštelės paieškoms – nors jų gausybė, įkainiai jose ir teikiamos paslaugos smarkiai skiriasi.

Jei norite sutaupyti, gimtadienį organizuokite darbo dienomis – kartais įkainiai savaitgaliais, populiariausiu metu, gali žymiai skirtis.

Kadangi didžioji išlaidų dalis gali tekti vietos nuomai ber personažui, vaišes tektų gaminti patiems.

Siekiant sutaupyti laiko, E. Survilienė siūlo nenumoti ranka į greitojo maisto virtuvę – picų padėklai vaikų šventėse nepastebimai greitai ištuštėja.

500 eurų ir šventė be rūpesčių

Anot švenčių organizatorės, už tokią sumą įmanoma surengti šventę, kurioje viskuo pasirūpins profesionalai. „Teminis gimtadienio dekoro išpildymas, vis dėlto naudojant ne individualiai gamintus, o prekybos vietose įsigytus dekoro elementus, dailus saldusis stalas. Galima rinktis kokybiškesnius užkandžius, tortą; pramogas taip pat“, – teigia E. Survilienė.

Už šią sumą jau galima užsakyti ir užkandžių. Kompleksinius pasiūlymus šventėms siūlo ne tik specializuoti tiekėjai, tačiau ir didieji prekybos centrai.

Galima pagalvoti ir apie netikėta šventės aplinką – kelios valandos žirgyne, gimtadienis baseine ar kino teatre, šiuo metu itin populiarūs edukaciniai moksliniai užsiėmimai, laikas batutų parke. O gal tai bus milžiniškų burbulų šou ar mago pasirodymas?

Vaikiškas gimtadienis

E. Survilienės teigimu, jei yra galimybė, nederėtų pamiršti ir fotografo paslaugų – profesionalo įamžintos šventės akimirkos, nugulusios albume, gali tapti dar viena dovana šeimai.

Kokybė už 1000 eurų

Jei nusprendėte kreiptis pagalbos į profesionalus, tokia pinigų suma garantuoja šventę ne tik su dailiai atrodančiu vaišių stalu, puošta šventės vieta, tačiau ir įspūdingomis pramogomis.

„Pilnas gimtadienio koncepcijos išpildymas – kai visi elementai, tiek maistas, tiek dovanėlės svečiams susijusios. Apgalvota spalvinė gama, dekoro elementai – visomis priemonėmis bandome išpildyti vaiko pageidavimus, atspindėti jo mėgstamus herojus, filmukus ar pasakas“, – pasakoja E. Survilienė.

Šventės išlaidų sąraše nemaža dalis gali tekti dekoro elementams, tačiau didžioji dalis jų gaminama individualiai – pradedant maisto papuošimais, baigiant šventės vietos dekoracijomis.

E. Survilienės teigimu, gimtadienis vaikui už tokią sumą – jau ne įspūdžių kiekio, o kokybės klausimas, kuomet galima rinktis prabangesnius užkandžius, įspūdingesnį tortą, patrauklesnę šventės vietą, ilgesnes pramogas.

2000 eurų ir neribotos galimybės

E. Survilienė pripažįsta, kad šventę vaikui už tokio dydžio biudžetą rengti tenka rečiau. O ir pačios šventės dažniausiai organizuojamos mažamečiams vaikams – ikimokyklinio amžiaus bei pradinių klasių moksleiviams.

Kelių tūkstančių eurų savo atžalos šventei nepagailėję tėvai gali sukurti nepamirštamą nuotykį. Už šią sumą, švenčių organizatorės teigimu, galima kalbėti ne tik apie simbolinį šventės vietos papuošimą – įmanoma išpildyti ir labai didelius mažų vaikų norus.

Vaikiškas gimtadienis

Šventė cirko palapinėje, individualiai pasiūti mėgtsmiausiai herojai ar net iš dangaus krentantis sniegas vasarą – nieko nelieka neįmanomo.

E. Survilienė teigia, kad lietuviai išlaidas vaiko gimtadienių šventės didina po truputį. Prioritetą vis dar teikia pagal tradicijas didžiausias vaikystės šventei – krikštynoms. Beje, vaikams augant, mažėja ir gimtadienių apimtis – jei dažniausi klientai ikimokyklinio amžiaus vaikų tėvai, paauglių tėvai dėl gimtadienio švenčių organizavimo nėra tokie aktyvūs.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)