Nors C.Powellas NBC televizijai teigė, jog padėtis Afganistane yra sąlyginai rami, tačiau pridūrė, jog Vašingtonas tebėra susirūpinęs situacija rytinėje šalies dalyje, kur JAV vadovaujamos koalicijos pajėgos pastaruoju metu ėmėsi operacijų prieš likusius "al-Qaeda" ir Talibano kovotojus.

"Rytinėje šalies dalyje, iki pat Pakistano sienos, yra problemų, kurios mums kelia nerimą", - sakė C.Powellas.

Tuo tarpu JAV savaitraštis pranešė, jog JAV sąjungininkų vadai regione gavo patikimos informacijos, jog O.bin Ladenas kartu su vienu pagrindinių savo leitenantų slapstosi Pakistane.

"Newsweek" pirmadienio numeryje cituojamas Hazrat Uddinas, karinės žvalgybos vadovas rytiniame Chosto mieste, kurio teigimu, šaltiniai jam pranešė, jog Saudo Arabijos ekstremistas pasitrumpino barzdą ir yra geros sveikatos.

Kitas afganų vadas Choste, Kamalas Khanas Zadranas, savaitraščiui teigė manąs, jog JAV vadovaujamoms pajėgoms tęsiant O.bin Ladeno paieškas, ekstremistai mėgina užtikrinti jo saugumą Pakistane.

"Vietinis "al-Qaeda" tinklas yra aktyvus, - sakė K.Kh.Zadranas - Jie vykdo savo planus".

"Newsweek" pranešimas yra naujausia užuomina, jog O.bin Ladenas ir jo vadovaujamo tinklo leitenantas Aymanas al-Zawahiri slapstosi Pakistano teritorijoje, netoli pasienio su Afganistanu.

"al-Qaeda" lyderiui jau daugiau kaip šešis mėnesius pavyksta pasprukti nuo jį persekiojančių tūkstančių koalicijos karių.

Pareigūnai Vašingtone pripažįsta nežiną, kur šiuo metu slapstosi O.bin Ladenas.

"Jis kaip Elvis Presley", - savaitraščiui tvirtino pulkininkas Waylandas Parkeris, JAV karinis tarpininkas tarp koalicijos pajėgų ir Britanijos vadovaujamų tarptautinių saugumo pajėgų Kabule. - Tai jis čia, tai jis miręs, tai - ten, tai - gyvas. Paskutinis kartas, kai mes buvome tikri dėl jo buvimo vietos, buvo tada, kai jis slapstėsi Tora Boroje. Po to jis išnyko iš mūsų radarų ekrano".