"Etiopija neperžengė sienos. Tai fundamentalistai užėmė Beledueinę (pasienio miestą Somalyje - red.) ir žygiuoja Etiopijos pasienio link. Etiopija tikisi, kad jie neperžengs sienos", - pareiškė ministras be portfelio Bereketas Simonas, artimas Etiopijos ministro pirmininko Meleso Zenawi bendražygis.

Šeštadienį kiek anksčiau vyriausiasis Somalio islamistas pranešė, kad į Somalį įžengė apie 300 Etiopijos karių. Tuo tarpu islamistai, perėmę Somalio sostinės Mogadišo kontrolę, pajudėjo šalies gilumon, link šalies laikinosios vyriausybės būstinės.

Somalio laikinasis prezidentas Abdullahi Yusufas, buvęs karo vadas, yra artimai susijęs su Adis Abeba, kuri prisidėjo prie jo išrinkimo po taikos derybų Kenijoje 2004 metais. "Etiopijos kariai ką tik peržengė sieną ir eina artyn", - žurnalistams pranešė Islamo teismų sąjungos pirmininkas Sharifas Sheikhas Ahmedas.

Etiopijos vyriausybė kol kas nekomentavo šios informacijos.

Pranešama, kad Etiopijos kariai perėjo sieną ties Dolo Odo miestu, esančiu prie Kenijos, Etiopijos ir Somalio sienų sankirtos, ir yra pakeliui į Baidoą. Ten yra įsikūrusi netvirta laikinoji Somalio vyriausybė, kurią dabar vis labiau supa islamistų kovotojai.

Etiopija yra viena iš svarbiausių JAV sąjungininkių Somalio pusiasalyje kovojant su terorizmu ir rėmė tuos karo vadus, kuriuos islamistai išgujo iš Mogadišo.

Iš esmės pasaulietiškai Etiopijai jau seniai kelia nerimą islamo įtaka šiame regione, todėl ji nedvejodama pasiuntė savo kariuomenę į Somalį. Ji jau anksčiau yra kovojusi su islamistais Somalio viduje, jai padėjo ir laikinasis prezidentas A.Yusufas.