Nepadorus šios agentūros tarnautojų elgesys buvo užfiksuotas agentūros pastate įmontuotų vaizdo kamerų. Kaip praneša naujienų agentūra BBC, dėl tokio tarnautojų elgesio buvo pradėtas tyrimas, o vienas darbuotojas pašalintas.

Pradėjo tyrimą

Agentūra praneša, kad tyrimas pradėtas po to, kai gauta pranešimų, kad RPA tarnautojai darbo metu biure nuogi šokinėja nuo kartoninių dėžių, tualete užsiiminėja seksu, rengia breiko šokio varžybas. Taip pat užfiksuotas atvejis, kai darbuotojai mušėsi agentūros priimamajame.

Vienas iš RPA vadovų pranešė, kad skandalas Niukastle – gėda visai Anglijai. „Dabar pradėjome tyrimą, peržiūrime kamerų užfiksuotus vaizdus. Jau ėmėmės konkrečių priemonių – atleidome vieną darbuotoją. Atlikę išsamų tyrimą imsimės kitų veiksmų“, – sakė jis.

Žemės ūkio išmokų agentūra yra Aplinkos, maisto ir žemės ūkio departamento dalis. Šis departamentas disponuoja milijonais svarų sterlingų, kurie pagal Europos Sąjungos žemdirbių finansavimo programą skirti visos Didžiosios Britanijos ūkininkų išmokoms.

Tarnauja žmonėms?

Konservatorių partijos sudarytos šešėlinės Vyriausybės žemės ūkio reikalų ministras Jimas Paice’as teigė: „Toks elgesys yra nepriimtinas bet kokioje tarnyboje, tačiau tokios svarbos valstybinei įstaigai kaip RPA – tai tikra gėda. Jie juk atsakingi už tūkstančių ūkininkų gerovę, o darbo metu po kontorą šlaistosi nuogi. Man kyla rimtų įtarimų, ar aukšto rango asmenys, atsakingi už šios ir panašių įstaigų veiklą, deramai atlieka savo darbą“.

RPA interneto tinklalapyje rašoma, kad tai organizacija, įkurta tam, kad tarnautų žmonėms, teiktų aukštos kokybės paslaugas, deramai skirstytų išmokas, vykdytų Žemės ūkio reikalų inspekcijos veiklą, būtų atskaitinga Vyriausybei ir žemdirbių bendruomenei.

Sprendžiant iš RPA tarnautojų elgesio, tarnystė žmonėms ir aukštos kokybės paslaugos Didžiojoje Britanijoje suvokiamos labai savotiškai.