Sprendžiant iš Visos Rusijos viešosios nuomonės tyrimo centro pateiktų duomenų, 39 proc. apklaustųjų per šias šventines dienas dirbs savo užmiesčio sklypuose, 36 proc. planuoja praleisti su šeima, 27 proc. - atšvęsti prie vaišių stalo su giminėmis ir draugais, 24 proc. remontuos ar tvarkys namus, dar tiek pat paprasčiausiai tinginiaus ir nieko neveiks.

Velykas (gegužės 5 d.), kaip rodo apklausa, šiemet švęs 85 proc. respondentų. Šis rodiklis pastaraisiais metais gana pastovus.

Pergalės dieną, gegužės 9-ąją, žada paminėti 82 proc. apklaustųjų.

Nieko nežada švęsti 6 proc. Rusijos gyventojų.

Į klausimą, ar masinės protesto akcijos šaliai kenkia, ar yra naudingos, 41 proc. apklaustųjų atsakė, kad jos vis dėlto dažniau kenkia Rusijai, 31 proc. tvirtina priešingai - kad yra naudingos.

Visiškai priešingai masines akcijas vertina prezidento Vladimiro Putino ir Komunistų partijos lyderio Genadijaus Ziuganovo šalininkai.

Tarp prezidento šalininkų tik 24 proc. mano, kad protesto akcijos naudingos šaliai, o tarp KP lyderio - 62 proc. Neigiamą nuomonę turi atitinkamai 48 ir 24 proc.

Tuo tarpu didžioji dauguma Rusijos piliečių - 82 proc. - neketina dalyvauti gegužę vyksiančiose protesto akcijose. Prisijungti prie jų žada tik kas dešimtas pilietis.

Dauguma apklaustųjų (63 proc.) arba nesugebėjo suformuluoti, su kokiais šūkiais turi vykti masinės protesto akcijos, arba tiksliai žino, kad jose nedalyvavus.

26 proc. respondentų siūlė kelti socialinius ekonominius reikalavimus, tarp kurių populiariausi: "šalin skurdą", "deramą gyvenimą kiekvienam žmogui". Su tokiais šūkiais eitų 17 proc. apklaustųjų.

Politinius įvairiausio turinio šūkius kėlė tik 7 proc. apklaustųjų. Tarp jų populiariausi: "atgal į SSRS", "grąžinti sovietų valdžią" ir "baigti karą Čečėnijoje" (po 2 proc.)