J.Kaczynskis sakė, kad partijos laukia dideli uždaviniai, kad juos bus sunku įvykdyti, nes esama tokių, kurie kaišioja pagalius į ratus.

Pasak politiko, XX amžius Lenkijai davė tris iškiliausius žmones - popiežių Joną Paulių II, tūkstantmečio kardinolą Stefaną Wyszynskį (Stefaną Višynskį) ir Jozefą Pilsudskį.

"Nors juos daug kas skyrė, tačiau tą, kas juos jungė, geriausiai išreiškė Jonas Paulius II žodžiu "nebijokite"; todėl ruošdamiesi didžiulėms permainoms visada turime jį atminti", - sakė "Įstatymo ir teisingumo" pirmininkas.

Jis pabrėžė, kad Lenkijos pertvarkymo plano ištakos gimė didžiajame visuomenės judėjime "Solidarume", kuris apjungęs tris visuomenės sluoksnius - darbininkiją, inteligentiją ir bažnyčią, pakeitė ne tik Lenkiją, bet ir Europą bei visą pasaulį.

Pasak J.Kaczynskio, "Solidarumas" - tai buvo didysis blogio atmetimas individualiame ir visuomenės gyvenime, didžioji moralinė revoliucija.

J.Kaczynskis Lodzėje vykstančiame "Įstatymo ir teisingumo" partijos suvažiavime su devizu "Arčiau žmonių" buvo vienintelis kandidatas į jos pirmininkus.

"Įstatymas ir teisingumas" siekia kurti IV Lenkijos respubliką, kovoti su korupcija, moraliniu nuopuoliu ir vadovautis krikščioniškomis vertybėmis.