Šios "įtemptos" operacijos tikslas buvo likviduoti bet kokią šaunamųjų ginklų ar kitokių pavojingų medžiagų keliamą grėsmę visuomenei. Operacijos metu vienas vyras buvo nušautas ir dar vienas sulaikytas", - sakė Peteris Clarke'as per televiziją.

"Ši operacija buvo suplanuota gavus labai tikslių duomenų", - pridūrė jis, tačiau daugiau detalių apie šiuos duomenis jis nepateikė. "Gauti duomenys pareikalavo kruopštaus tyrimo ir atsakomųjų veiksmų", - paaiškino jis.

Tyrimas turėjo patvirtinti arba paneigti policijos įtarimus.

Siekdamas parodyti, kokia rimta ši situacija, P.Clarke'as sakė: "Gavę labai tikslių duomenų, mes suplanavome operaciją, kurios tikslas - sumažinti bet kokią visuomenei kylančią grėsmę - tiek dėl šaunamųjų ginklų, tiek ir dėl kitokių pavojingų medžiagų".

"Dalis pareigūnų buvo ginkluoti, kiti vilkėjo apsauginius kostiumus", - sakė jis.

Televizija BBC pranešė, kad į Forest Geito gatvėje esantį namą 4 val. ryto (6 val. Lietuvos laiku) įsiveržė daugiau kaip 200 pareigūnų. Buvo paleistas tik vienas šūvis.

Britanijos televizijos kanalas "Sky News" pranešė, kad name buvo aptikta, kaip įtariama, bomboms gaminti tinkamų medžiagų.

Skotland Jardas atsisakė komentuoti šiuos pranešimus.