"Šiuo metu nėra jokių ženklų, rodančių, jog sprogimą galėjo sukelti įtartinos priežastys", - ketvirtadienį spaudos konferencijoje pareiškė Niujorko meras Michaelas Bloombergas (Maiklas Blumbergas).

Patikslintais duomenimis, sprogimo metu buvo sužeisti iš viso 42 žmonės. Daugelis sužeistųjų patyrė pjautines žaizdas bei sumušimus, tačiau 11 nukentėjusiųjų kritiškos būklės buvo nugabenti į keturias vietos ligonines, pranešė kompanija WNBC-TV.

Vakarų 19-ojoje gatvėje, tarp 6-osios ir 7-osios aveniu, esančioje mokykloje bei aplinkiniuose pastatuose buvę žmonės po incidento nedelsiant buvo evakuoti.

Per sprogimą, nugriaudėjusį apie 11 val. 30 min. vietos (17 val. 30 min. Lietuvos) laiku trečiajame iš dešimties "Apex" technikos mokyklos aukštų, išdužo visi pastato langai.

"Tai buvo stiprus sprogimas, labai stiprus sprogimas, - teigė kaimynystėje gyvenantis Billas Beekas (Bilas Bikas). - Atrodė, lyg būtų nukritęs lėktuvas".

"Jie liepė mums kuo skubiau palikti pastatą, - sakė "Apex" studentas Scottas Bonilla (Skotas Bonila). - Buvo panašu į sprogimą".

Niujorko nepaprastųjų situacijų valdymo biuro atstovo spaudai teigimu, pastate, kuriame nugriaudėjo sprogimas, buvo įsikūrusi ne tik technikos mokykla, kurioje rengiami automechanikai, suvirintojai ir šaldymo įrenginių specialistai, bet ir kelios kompanijos.

Manoma, jog sprogimą galėjo sukelti pastate įsikūrusios kompanijos "Kaltech" rūsyje saugotos cheminės medžiagos.

Šaltiniai laikraščiui "The New York Post" pranešė, jog ši kompanija neseniai gavo du 189 litrų talpos konteinerius su ypač degiu acetonu.

"Kaltech" vyriausiasis vadybininkas Philas Morganas (Filas Morganas) "The Associated Press" teigė žemiau buvusiuose kompanijos biuruose išgirdęs du vieną po kito nugriaudėjusius sprogimus.

Po rugsėjo 11-osios išpuolių, kai teroristų užgrobti keleiviniai lėktuvai rėžėsi į Pasaulio prekybos centro dangoraižius Niujorke, šiame mieste tvyro įtampa dėl galimų naujų teroristų atakų. Po šių išpuolių Jungtinės Valstijos pradėjo karą su terorizmu.

Federaliniai pareigūnai ne kartą oficialiai perspėjo apie galimus išpuolius įvairios paskirties objektuose.