Laikraštis praneša, kad šie daliniai pasitelkia į pagalbą aviaciją ir naudojasi keturiomis Pakistano kariuomenės bazėmis. Islamabadas prašė Vašingtono laikyti šią operaciją kuo gilesnėje paslaptyje.

Ši operacija yra dalis naujos strategijos, kurios ėmė laikytis karą terorizmui paskelbusios Jungtinės Valstijos.

JAV specialiosios pajėgos bei JAV kariuomenės dalinio "Delta" kareiviai pradėjo operaciją prieš "Al Qaeda" kovotojus, kurie dabar pasidalijo į 15-os asmenų bei mažesnes grupeles ir veikia tiek Afganistane, tiek kitoje sienos pusėje esančiuose Pakistano genčių gyvenamuose rajonuose. Šiuose rajonuose Islamabado vyriausybė teturi ribotą valdžią.

Pakistano vyriausybės atstovas spaudai dienraščiui tvirtino nieko nežinąs apie šalyje vykstančias JAV karines operacijas, o JAV kariuomenės Centrinės vadovybės atstovas spaudai atsisakė komentuoti "tiek dabartines, tiek būsimas operacijas".

Tuo tarpu kiti atstovai pranešė, kad dėl priešo naudojamos pažangios strategijos bei jo grupių mažumo JAV kareiviai priversti tyčia leistis atakuojami, kad nustatytų "Al Qaeda" ir Talibano kovotojų veiklos židinius.

Pasak vieno atstovų, tokia taktika varo į neviltį, nes "Al Qaeda" tampa "puolančiąja šalimi". Jo žodžiais, ekstremistai dažnai atakuoja, būdami tarp kaimų ir miestelių gatvėse esančių žmonių, ir ryžtis kontratakai tokiomis aplinkybėmis būna sunku.

Tuo tarpu Islamabadas ketvirtadienį paneigė pranešimus, kad JAV specialiosios pajėgos arba kariniai patarėjai padeda Pakistano kariuomenei veikti mažai kontroliuojamuose genčių rajonuose, kuriuose ieškoma Talibano ir "Al Qaeda" kovotojų.

"Tai netiesa, tokio naujo pasikeitimo nėra", - pareiškė Užsienio reikalų ministerijos atstovas.

"Mes sutarėme keistis žvalgybos informacija su JAV žinybomis, bet tai nereiškia, kad Pakistano agentūros veikia, vadovaujamos užsienio patarėjų", - pridūrė atstovas.