"Jei koalicija dirbs sėkmingai, rinkimuose aš remsiu Juščenkos kandidatūrą", - sakė bloko lyderė interviu britų laikraščiui "The Times", atsakydama į klausimą, ar kels savo kandidatūrą per 2009 metų prezidento rinkimus.

"Žmonės man kartais sako: "Jis (V.Juščenka) gali tave nuvilti. Bet man svarbiausia - Ukrainos ateitis", - pabrėžė politikė. "Per laiką, praėjusį po paskutiniojo susitikimo su prezidentu, padariau išvadą, kad mes abu suvokiame savo klaidas ir ketiname jų nekartoti, kad nesugriautume mūsų sąjungos", - pridūrė ji.

J.Tymošenko išreiškė įsitikinimą, kad "oranžinė" koalicija būtinai bus sudaryta, ir ji vadovaus vyriausybei. "Žinau, kad iki birželio pabaigos turėsime veiksnią vyriausybę, ir esu tikra, kad politinė komanda, kuriai vadovauju, gaus svarbiausius postus šioje vyriausybėje".

J.Tymošenko vadovaujamas ministrų kabinetas buvo atstatydintas 2005 metų rugsėjo 8 dieną.

Už J.Tymošenko bloką 2006 metų parlamento rinkimuose balsavo 22,29 proc. rinkėjų. Pagal balsavimo rezultatus Regionų partija gaus 186, JTB - 129, "Mūsų Ukraina" - 81, Socialistų partija - 33, Komunistų partija - 21 mandatą iš 450.