Du iš trijų paskutinių sprogimų nugriaudėjo regioninėje autobusų stotyje prie Merkato turgavietės, o trečias - šiaurinėje miesto dalyje, Jekos rajone, sakė policija.

Per ankstesnius šešis sprogimus, kuriuos policija pavadino "kriminaliniais veiksmais", žuvo mažiausiai trys žmonės ir dar 37 buvo sužeisti.

Kaip įtariama, koordinuoti sprogimai, iš kurių trys nugriaudėjo vienas po kito vos per 20 minučių laikotarpį, sostinės šiaurės vakarų Merkato rajone, kur yra įsikūręs didžiausias miesto turgus, pilnutėlėje kavinėje pasiglemžė dviejų žmonių gyvybes; dar vienas žmogus žuvo autobuse miesto pietvakariniame rajone, sakė policija.

Paskutinis iš šešių sprogimas nugriaudėjo rajoniniame autobuse pietvakariniame Goteros rajone, juo važiavo 26 žmonės, sakė Etiopijos federalinės policijos atstovas Demsachas Hailu. Sprogimo metu vienas keleivis žuvo ir dar 16 buvo sužeista, 10 iš jų - sunkiai.

Trys anksčiausi sprogimai nugriaudėjo dar neišaušus - du iš jų šiauriniame komerciniame Piacos rajone, o vienas autobuse netoli stoties vakariniame Adis Abebos rajone.