"Vokietija, Rusija ir Europos Sąjunga labai gerai žino mūsų nuomonę dėl šio projekto. Jis prieštarauja mūsų interesams, - sakė K.Marcinkiewiczius interviu radijui "Jedynka". - Mums tai yra absoliutaus energetinio saugumo klausimas".

"Kodėl kažkas nori tiesti dujotiekį Baltijos jūra, kurio kaina kelis kartus viršytų antrojo dujotiekio iš Jamalo (pusiasalio), kuris iš esmės yra paruoštas statybai, kainą", -pridūrė K.Marcinkiewiczius.

Lenkijos vyriausybės vadovas taip pat užsistojo gynybos ministrą Radoslawą Sikorskį, šį susitarimą dėl dujotiekio tiesimo palyginusį su Molotovo- Ribbentropo.

Šis ministro palyginimas antradienį sulaukė griežtos kelių vokiečių parlamentarų kritikos Berlyne.

Kalbėdamas sekmadienį Briuselyje Lenkijos ministras palygino Vokietijos ir Rusijos susitarimą dėl šio dujotiekio tiesimo su 1939 metų Molotovo-Ribbentropo paktu, kuriuo Adolfas Hitleris ir Josifas Stalinas pasidalijo Lenkiją ir kitas tuometes Rytų Europos valstybes.

"Lenkija ypač jautri koridoriams ir susitarimams už jos nugaros. Tokia buvo Lokarno (sutarčių, įtvirtinusių vakarines Vokietijos sienas,) tradicija, Molotovo-Ribbentropo tradicija. Tai buvo XX amžius. Nenorime jokių jos pasikartojimų", - R.Sikorskis turėdamas omenyje Molotovo-Ribbentropo paktą, kurį 1939 metų rugpjūčio 23 dieną pasirašė tuometiniai Vokietijos ir Sovietų Sąjungos užsienio reikalų ministrai, pagal kurių pavardes jis ir vadinamas.

Vokiečių politikai paragino Lenkijos premjerą sudrausminti gynybos ministrą, o patį R.Sikorskį - atšaukti savo komentarus.

Bundestago užsienio politikos komiteto vadovas, krikščionis demokratas Ruprechtas Polenzas antradienį pabrėžė, kad "tokie absurdiški palyginimai kenkia Vokietijos ir Lenkijos santykiams".

Savo ruožtu tarptautinės politikos ekspertas, socialdemokratas Hansas-Ulrichas Klose pareiškė, kad "ponas Sikorskis turėtų iš naujo apgalvoti savo komentarus, o tada juos kuo greičiau atšaukti".

"Aš esu ištikimas savo bendradarbiams ir savo ministrams. Ministras Sikorskis yra geras ministras", - tvirtino K.Marcinkiewiczius.

Minimą dujotiekio projektą, kurį remia buvęs Vokietijos kancleris Gerhardas Schroederis (Gerhardas Šrėderis), vykdo Rusijos gamtinių dujų monopolininkė "Gazprom" ir dvi vokiečių firmos.